Előfizetői tartalom

Már íródik a forgatókönyv, ahogy Trump megbukik a koronavírus miatt

Az elnök kezdetben a média hisztériakeltésének és a demokraták kampányeszközének nevezte a koronavírust, majd pár hét múlva eljutott oda, hogy saját magát is tesztnek kellett alávetnie. Amikor a vírust kacsának nevezte, február 28-án, akkor még csak 15 beteg volt az országban, mára ez 50 ezer fölé nőtt, és meredeken emelkedik. A java pedig még csak most jön: a Trump-kabinet lassan reagált, és a gazdasági segélycsomag késlelkedése miatt milliók veszíthetik el a munkájukat az Egyesült Államokban, miközben a részvényindexek is beszakadtak. Az elnök támogatottsága is meredek csökkenést mutat az elmúlt napokban, a potenciális demokrata ellenfél eközben kivétel nélkül megelőzi őt minden közvélemény-kutatáson. Általában igaz, hogy ha a választási év második negyedévében visszaesést látunk a GDP-ben, akkor az elnök elveszíti a választást - a visszaesés idén pedig akár kétszámjegyű is lehet. Minden együtt áll tehát Donald Trump bukásához, az elnök pedig a következetlen kommunikációval saját esélyeit is rontja.

A demokraták átpolitizálják a koronavírust, tudjátok, a koronavírust. Nincsenek nyomon. Ez az új hoax. Nagyszerű dolgokat hajtottunk végre ebben az elmúlt időben, ennek köszönhetően összesen tizenöt beteg van ebben a hatalmas országban. - mondta Donald Trump február 28-án Dél-Karolinában elmondott beszédében, amikor még csak pár esetet tartottak nyilván az Egyesült Államokban....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái