Koronavírus térkép a Microsofttól
Gazdaság

Nem csillapodik a koronavírus-járvány a világban - Több milliárd ember kényszerült karanténba

MTI
Portfolio
A koronavírus megállíthatatlanul terjed a világban, a fertőzöttek száma már meghaladta a 400 ezer főt kedd este. A legrosszabb helyzetben lévő Olaszországban sem javul a helyzet érdemben, 6820-ra emelkedett a betegség eddigi áldozatainak a száma. Közben a világ országai sorra hozzák szigorú intézkedéseiket a koronavírus megfékezésére, a Föld lakosságának közel harmada már karantéba kéynszerült. Kövesse a koronavírussal kapcsolatos híreinket percről-percre.

Berlin lesöpörte az olasz javaslatot, nem lesz koronakötvény

Nem sikerült megállapodásra jutni az új típusú koronavírus-járvány okozta gazdasági sokk enyhítését célzó közösségi intézkedésekről a közös valutát használó európai uniós tagállamok pénzügyminisztereinek kedd esti tanácskozásán.

Tovább a cikkhez

Döntött a kormány, még 15 milliárd forintot ad a koronavírus elleni védekezésre

Újabb forrást biztosít a kormány a koronavírus elleni küzdelem céljára, az egészségügyi kassza számára. A döntés érdekessége, hogy nem derül ki belőle, minek a terhére történik a forrásnyújtás.

Tovább a cikkhez

Franciaországban ezer fölé emelkedett a halottak száma - Április végéig szükség lesz a karanténra

Franciaországban 24 óra alatt 240-nel 1100-ra emelkedett kedd estére a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, ami az eddigi legjelentősebb napi emelkedést jelenti.

Tovább a cikkhez

Bill Gates: túl későn lépett Amerika, nem kerülhetők el a leállások

Bill Gates szerint az Egyesült Államok elszalasztotta az esélyt arra, hogy elkerülje a kényszerű leállásokat, mert nem lépett elég gyorsan a koronavírus megjelenésekor – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: egészségügyi maszkot gyártanak francia és olasz luxusmárkák

Fényűző ruházati termékek helyett egészségügyi maszkot fog gyártani az Yves Saint Laurent és a Balenciaga francia, valamint a Gucci olasz divatház - jelentette be a luxusmárkák anyavállalata, a Kering csoport.

Tovább a cikkhez

A Föld lakóinak egyharmadát karanténba küldték

A kedd éjjel hatályba lépő indiai országos karanténnal 2,6 milliárdra emelkedik azoknak a száma, akiket a hatóságok házikaranténba vonulásra szólítottak fel világszerte a koronavírus-járvány elleni harc jegyében az AFP francia hírügynökség adatbázisán alapuló keddi számítás szerint.

Tovább a cikkhez

Rekordév lehetett volna, de a koronavírus beleszólt - Még egy dolog, amit nem fognak idén tenni a vá

Az első negyedévben jelentősen csökkenhetnek az amerikai vállalatok saját részvény vásárlásai, a második negyedévben pedig szinte teljesen elapadhatnak, ahogy a vállalatok igyekeznek megőrizni készpénzállományukat a koronavírus-járvány által okozott válság közepette.

Tovább a cikkhez

Tombol a koronavírus a világban: már több mint 400 ezer fertőzött van

Megállíthatatlanul terjed a koronavírus a világban: a fertőzöttek száma már meghaladta a 407 ezret kedd estére.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: több száz tonnányi védekezéshez szükséges eszköz érkezik még Kínából

Több száz tonnányi, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszköz érkezik még Kínából - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Tovább a cikkhez

New York kormányzója: gyorsul a vírusfertőzések üteme

Gyorsul az új típusú koronavírusos fertőzések üteme - jelentette be Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden délelőtt tartott  sajtótájékoztatóján.  

Tovább a cikkhez

Koronavírus: két nap csökkenés után újra nőtt a halálos áldozatok száma Olaszországban

A két napig tartó csökkenés után ismét emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, a 743 halottal 6820-ra emelkedett a betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte kedd esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma tovább csökkent, de így is 3612 új beteget regisztráltak.

Tovább a cikkhez

Negyedmillió önkéntest toboroz a brit kormány

Negyedmillió önkéntest toboroz a brit kormány az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó munka segítésére, és Londonban új, átmeneti járványkórház nyílik - jelentette be kedden a brit egészségügyi miniszter.

Tovább a cikkhez

Súlyosan sérülhet a kollegalitás és a lojalitás a koronavírus-járvány miatt

Ha a koronavírus-járvány miatt mindenki távmunkában dolgozik, akkor nemcsak hogy sérülhet, de sérülni is fog hosszabb távon a vállalati kultúra meg a lojalitás - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrumnak adott interjújában Nagy-Józsa Dorka. A Y2Y Hungary Kft. vezetőjével a jelenlegi veszélyhezet kihívásairól, a home office pozitívumairól és hátrányairól, illetve arról beszélgettünk, mire taníthatja a jelenlegi kritikus helyzet a munkavállalókat és vezetőiket.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Karácsony Gergely egymilliárd forint elkülönítéséről döntött a fővárosnak

Egymilliárd forint elkülönítéséről döntött a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva Karácsony Gergely főpolgármester kedden a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet többletkiadásai fedezetének biztosítására.

Tovább a cikkhez

Egészségügyi szuperexpresszekkel szállítják Franciaország egyik feléből a másikba a koronavírusos be

A francia légierő kedden újabb koronavírussal fertőzött betegeket szállított el a leginkább leterhelt kelet-franciaországi Mulhouse kórházából a nyugati országrészben található Bretagne-ba - jelentette be Florence Parly hadügyminiszter. Olivier Véran egészségügyi miniszter pedig arról tájékoztatott, hogy a világon először egészségügyi szuperexpresszeket indít a kormány további betegek áthelyezésére.

Tovább a cikkhez

Hétfőn leáll a rácalmási Hankook-gyár is

A Hankook Tire hétfőtől felfüggeszti a termelést rácalmási gyárában - közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. kedden.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: új intézkedéseket hozott a Posta, változik a kézbesítés

Megváltoznak a kézbesítési szabályok a hatósági házi karanténnal érintett címeken, hogy még kisebb kockázatnak legyenek kitéve a kézbesítők – közölte a Magyar Posta. A társaság döntött arról is, hogy a postai nyitvatartás első órájában elsőbbséget élveznek a 60 éven felüliek a kiszolgálásban, valamint az ügyfélmegkereséseket elsősorban az elektronikus csatornákon fogadja.

Tovább a cikkhez

A Fordnak esze ágában sincs kinyitni a gyárait

A Ford bejelentette, nem tervezi újraindítani a termelését amerikai, kanadai és mexikói üzemeiben jövő hétfőnél korábban.

Tovább a cikkhez

Végre jó hírek is érkeztek az autóiparból, a koronavírus-járvány pusztítása után

Míg Európában egymás után állítják le termelésüket az autógyártók és beszállítóik a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, addig Kínából végre jó hírek érkeznek. A világ vezetői autóipari vállalati sorra nyitják újra gyáraikat és a beszámolók szerint a kereskedésekbe is egyre nagyobb számban térnek vissza a vásárlók.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: mekkora zuhanásra kell számítani a hazai lakáspiacon?

Folytatva a járvány lakáspiacra gyakorolat hatásairól szóló cikksorozatunkat, a harmadik részben Incze Zsombort, a Takarék Index projektvezetőjét és Nagygyörgy Tibort, a Biggeorge Property tulajdonosát és vezérigazgatóját kérdeztük arról, mit okozhat a koronavírus a lakásárak, a lakásfejlesztések és az országok gazdasági kilátásai terén. Az elemzői oldallal készített cikkünk ide kattintva, más lakásfejlesztők véleménye pedig ide kattintva olvasható.

Tovább a cikkhez

Veszélyhelyzet Magyarországon: fontos tudnivalók a koronavírus idején

A kormány több intézkedést is hozott a koronavírus ellen, sőt, a veszélyhelyzet is életbe lépett. Most a legfontosabb tudnivalókat mutatjuk be, azokat, amiket mindenkinek érdemes tudni Magyarországon a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, tanácsokról.

Tovább a cikkhez

Veszélyhelyzet Magyarországon: fontos tudnivalók a koronavírus idején

A kormány több intézkedést is hozott a koronavírus ellen, sőt, a veszélyhelyzet is életbe lépett. Most a legfontosabb tudnivalókat mutatjuk be, azokat, amiket mindenkinek érdemes tudni Magyarországon a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, tanácsokról.

Tovább a cikkhez

Nagy Márton: az MNB kész további likviditásnövelő eszközöket bevetni

Egészen különleges időszakban tartja ülését a Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testülete. A monetáris tanács néhány hét alatt drámai környezetváltozásal szembesült: az erősödő inflációs nyomás kihívásai helyett a koronavírus gazdaságot romboló hatásaival kell szembenéznie.

Tovább a cikkhez

India teljesen bezárkózik 21 napra, 1,3 milliárd embert küldtek házikaranténba

21 napra teljesen lezárják Indiát; lényegében házikaranténba küldik az ország 1,3 milliárd fős lakosságát -  jelentette be Narendra Modi miniszterelnök a CNBC szerint.

Tovább a cikkhez

CNBC: nem fognak ma megegyezni semmiről az EU pénzügyminiszterei

Valószínűleg nem fognak ma megegyezni az eurózóna pénzügyminiszterei a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére szolgáló, közös stimulációs csomagról – mondta két bennfentes a CNBC-nek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: teljesen összeomlott a légiközlekedés, csoda, hogy valaki még repül

Világszerte jelentős kapacitáscsökkentéseket jelentettek be légitársaságok a koronavírus miatt bevezetett utazási korlátozásokra és a kereslet csökkenésére reagálva. Sok nagy légitársaságnál a flotta nagy része a földön parkol, az alkalmazottakat pedig fizetés nélküli szabadságra küldték. A részvényárfolyamok zuhannak, és még nem látszik a válság vége.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Maszkok gyártásába kezd a Fiat Chrysler

A Fiat Chrysler tervei szerint havonta egymillió maszkot gyártana, ezeket az észak-amerikai sürgősségi ellátásban dolgozók kapnák, így segítve őket a koronavírus járvány elleni harcban.

Tovább a cikkhez

Újabb korlátozásokat vezetnek be a lengyelek

A járvány lassítása érdekében tovább korlátozta a mozgásszabadságot a lengyel kormány, a munkahelyre utazás, a bevásárlás és hasonló nélkülözhetetlen feladatok kivételével kijárási tilalom lép érvénybe - közölte Mateusz Morawiecki kormányfő keddi sajtóértekezletén.

A szerdán életbe lépő, április 11-ig érvényes intézkedések  értelmében  az utcán egyszerre csak  két személy sétálhat, bár közvetlen családtagok esetében többen is. A kijárási korlátozás a munkába és bevásárolni  indulókon kívül nem vonatkozik a Covid-16 elleni harcot támogató önkéntesekre, idősebb emberek számára bevásárlókra sem. 

Korlátozzák a  tömegközlekedés igénybe vételét is:  buszon, villamoson csak ülőhelyeket szabad elfoglalni, minden második ülőhely üres kell, hogy maradjon. A járókelőknek, sorban állóknak be kell tartaniuk a másfél méteres távolságot.

Az egyházi szertartásokon legfeljebb öten vehetnek részt.

A rendelkezések betartását a rendőrség fogja ellenőrizni, segít benne a katonaság is. A szabályok megsértéséért 5 ezer zlotyig (380 ezer forint) terjedő pénzbírság szabható ki.

Morawiecki arra biztatta az embereket, hogy segítsék, támogassák egymást,  akár a telefon, a  közösségi média révén továbbra is legyenek kapcsolatban egymással.

A kormány azt szeretné, ha a korlátozásoknak köszönhetően húsvét után már olyan egészségügyi helyzet állna fenn, amely lehetővé tenné "az új normalitást", az iskolai oktatás visszaállítását, a gazdasági és társadalmi élet fokozatos beindítását - mondta Morawiecki.

A kormány által elfogadott, pénteken a szejm elé kerülő gazdaságélénkítő intézkedéscsomagot a kormány április 1-jétől akarja életbe léptetni - közölte a lengyel miniszterelnök.

(MTI)

Lépett az MNB a koronavírus-járványra: új eszközt vezet be

A Magyar Nemzeti Bank a koronavírus-járvány miatt kialakult pénzügyi piaci feszültségek enyhítése érdekében további likviditásbővítő intézkedésekről döntött. A Monetáris Tanács mai döntései értelmében- a jegybank hosszú lejáratú, azaz 3, 6 és 12 hónapos, illetve 3 és 5 éves futamidejű fedezett, fix kamatozású hiteleszközt vezet be korlátlan  keretösszeggel, valamint - az alultartalékolásra vonatkozó szankció felfüggesztésével felmentést ad a bankoknak a kötelezőtartalék-teljesítés alól.

Tovább a cikkhez

Kijöttek az első adatok: az amerikai gazdaság is megérezte a koronavírust

Az európai után az amerikai beszerzési menedzserindexet is közzétették ma délután. Akárcsak az eurózónában, az Egyesült Államokban is a szolgáltatószektor érezte meg jobban a koronavírus ellen hozott intézkedések gazdasági hatásait.

Tovább a cikkhez

Elhalasztja a NAV az online számlázás frissítését

Három hónap haladékot kapnak a vállalkozások a koronavírus járvány által előidézett rendkívüli helyzetre tekintettel az online adatszolgáltatás 2.0 verziójának kötelező alkalmazására - közölte az adóhatóság. Az új határidő 2020. április 1-je helyett 2020. július 1.

Tovább a cikkhez

80 éves csúcsra ugrott a munkanélküliség Norvégiában

Norvégiában február vége óta csaknem ötszörösére emelkedett a munkanélküliség, a ráta 80 éves csúcsra ugrott, miután a cégek sorban zárnak be és bocsátják el dolgozóikat a koronavírus hatására.

Tovább a cikkhez

Mikor tér vissza minden a régi kerékvágásba? Válaszolnak az egészségügyi szakértők

Miközben a világ politikusai, mint Donald Trump vagy Boris Johnson már arról beszélnek, hogy 1-2 héten belül visszaállhat minden a régi kerékvágásba, számos egészségügyi szakértő figyelmeztet arra, hogy több hónapig is eltarthat, mire a járványt megfékezik – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Brutálisat zuhanhatnak a bérleti díjak a lakáspiacon

Nemrég tettük közzé az Ingatlan.com elemzését arról, hogy a hazai piacon az elmúlt két hétben mennyivel csökkentek a kiadó lakások bérleti díjai elsősorban a kínáltat növekedésének köszönhetően. A Rentingo.com elemzése viszont egy másik jelenségre is felhívta a figyelmet, ami miatt még nagyobb lehet a visszaesés, ez pedig a kínálat növekedésével párhuzamosan bekövetkező keresletcsökkenés.

Tovább a cikkhez

Egyiptomban is kijárási tilalmat hirdettek

 Egyiptomban kijárási tilalmat rendeltek el kedden a koronavírus-járvány fékezése végett. Egyelőre két hétre szól a rendelet, amely szerint szerdától este hét és reggel hat óra között tilos a lakosságnak elhagynia lakhelyét - írja az MTI.

Azt, aki ezt megszegi, a rendkívüli törvénykezés szerint büntetik - jelentette be Musztafa Madbuli egyiptomi miniszterelnök. Egyiptomban 366 bizonyított fertőzöttről tudnak. A betegség eddig 21 ember halálát okozta. Az arab ország idegenforgalmára hatalmas csapás, hogy már törölték az előfoglalásoknak 80 százalékát.

Koronavírus: Afrika egyes országaiban is gyorsan terjed a járvány

Jelentősen emelkedett keddre virradóra az új típusú koronavírus fertőzöttjeinek száma Dél-Afrikában, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szűrőteszteket szállít Ugandába, az etiópiai miniszterelnök pedig pénzügyi támogatásért fordult a G20 országcsoport kormányaihoz.

Tovább a cikkhez

Megszületett a döntés: elhalasztják az olimpiát a koronavírus miatt

Elhalasztják az idén nyárra tervezett tokiói olimpiát - jelentette be a japán miniszterelnök. Az eseményre jövő nyáron kerülhet sor.

Tovább a cikkhez

McKinsey: Így fertőzi meg a gazdaságot a koronavírus

Megoldást kell találnunk a vírus megfékezésére, a válság enyhítésére és elkerülésére, illetve a koronavírus-járvány után a gazdaság mihamarabbi helyreállítására - javasolja szakértői írásában a McKinsey. Az elemzők szerint nem lesz könnyű feladat, hiszen számos kimenetele lehet a világszintű veszélyhelyzetnek. Cikkünk a McKinsey honlapján megjelent, "Safeguarding our lives and our livelihoods: The imperative of our time" című írás átirata.

Tovább a cikkhez

Íme a látványos ábrák: teljesen összeomlott az autóforgalom világszerte a nagyvárosokban

A 29 legnagyobb amerikai városban átlagosan 70%-kal zuhant tegnapra az autóforgalom a tavalyi egész éves átlaghoz képest, miközben a spanyol, olasz, francia országos adatok ennél is nagyobb, 80%-os zuhanást mutatnak – mindez pedig egyértelműen és elkerülhetetlenül globális recessziót vált ki idén a Nordea mai elemzése szerint. Ők három forgatókönyvet vázolnak fel a koronavírus járvány várható globális lefutása kapcsán, és még a legkedvezőbb is nagy fájdalmakkal fog járni világszerte. Közben a JPMorgan napi kínai elemzésében is látványos ábrákat találtunk arra, hogy mennyire nem állt még helyre az élet közlekedési szempontból (se) a kínai nagyvárosokban. Ez elhúzódó válságra, tartósan nyomottabb gazdasági aktivitásra utal.

Tovább a cikkhez

Súlyosan sérülhet a kollegalitás és a lojalitás a koronavírus-járvány miatt

Noha a cégek elsőkörben jól vették az akadályokat, ha a koronavírus-járvány miatt mindenki távmunkában dolgozik, akkor nemcsak hogy sérülhet, de sérülni is fog hosszabb távon a vállalati kultúra meg a lojalitás - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrumnak adott interjújában Nagy-Józsa Dorka. A Y2Y Business Coaching vezetőjével a jelenlegi veszélyhezet kihívásairól, a home office pozitívumairól és hátrányairól, illetve arról beszélgettünk, mire taníthatja a jelenlegi kritikus helyzet a munkavállalókat és vezetőiket.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Egész napos kijárási tilalom jöhet Romániában

Romániában szerdától a nappali órákra is kiterjesztik a koronavírus-járvány miatt korábban csak az éjszaka idejére elrendelt kijárási tilalmat - jelentette be kedden Klaus Iohannis államfő.

Tovább a cikkhez

Beismerték az olaszok: akár 600 ezer fertőzöttjük is lehet

Akár 640 ezer koronavírus-fertőzött is lehet Olaszországban, ami a hivatalos, 64 ezres szám tízszerese – ismerte el az olasz sajtónak Angelo Borrelli, az olasz vészhelyzeti hivatal, a Protezione Civile vezetője a Reuters beszámolója szerint.

Tovább a cikkhez

Átmenetileg leáll a Continental makói és váci üzeme

A vevők szállítási igényeihez igazodva átmenetileg szünetelteti a termelést hétfőtől makói és váci gyárában a Continental - közölte a cégcsoport magyarországi vállalati kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Figyelmeztet a WHO: Amerika lehet a járvány új epicentruma

Annyira gyorsan terjed a járvány Amerikában, hogy az Egyesült Államok lehet a koronavírus-járvány újabb epicentruma – figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet a Reuters beszámolója szerint.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: javul a helyzet Dél-Koreában

Miközben Délkelet-Ázsiában egyre jobban terjed a koronavírus, Dél-Koreában javul a helyzet - adja hírül az MTI.

Tovább a cikkhez

Ez most a helyzet Ázsiában

A japán külügyminiszter kedden bejelentette, megtiltják a beutazást 18 európai országból és Iránból az új koronavírus-járvány miatt; Dél-Koreában javul a járványhelyzet, de súlyosbodik a délkelet-ázsiai országokban, a kór megjelent Laoszban is, egy ausztráliai államban pedig rabokat helyeznének feltételesen szabadlábra.

A japán külügyminiszter kedden bejelentette, megtiltják a beutazást 18 európai országból és Iránból az új koronavírus-járvány miatt; Dél-Koreában javul a járványhelyzet, de súlyosbodik a délkelet-ázsiai országokban, a kór megjelent Laoszban is, egy ausztráliai államban pedig rabokat helyeznének feltételesen szabadlábra.

A délkelet-ausztráliai Új-Dél-Wales államban fontolóra vették, hogy a veszélyhelyzeti jogszabályok keretében feltételesen szabadlábra helyeznék a társadalomra kis kockázatot jelentő rabokat. Az országban keddre virradóra jelentősen nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, nagy részük egy nemrég Sydneyben kikötött óceánjáró, a Ruby Princess utasai és személyzete közül került ki.

Új-Zélandon kedd éjféltől egy hónapig tartó országos karantén lép életbe.

Indonéziában 107 új fertőzés történt, ami az eddigi legnagyobb napi növekedés. Összesen 686 fertőzöttről tudnak a hatóságok. Kedden heten haltak bele a betegségbe, a halottak száma ezzel 55-re ugrott.

A Fülöp-szigeteken kilencvennel, 552-re nőtt a fertőzöttek száma. Két ember meghalt, így a kór halálos áldozatainak a száma már 35. A törvényhozás különleges jogokkal ruházta fel Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnököt az erőforrások hatékonyabb mozgósítása érdekében. Rendelkezéseket hoztak a költségvetés átcsoportosítására is.

Malajzia, ahonnan a délkelet-ázsiai térség legtöbb fertőzöttjét jelentették, felgyorsítja a teszteléseket. Az országban egy, február végi iszlám fesztivál után ugrott meg a fertőzöttek száma. A fesztiválra mintegy 16 ezren gyűltek össze, 30 országból.

Egy amerikai kutatócsoport szerint március közepére akár egymillióra is nőhet a koronavírus-fertőzöttek száma Indiában, amennyiben a kór az eddigi ütemben terjed. Az országban jelenleg 511 regisztrált eset van. A betegségbe eddig 10-en haltak bele, és 37 gyógyultról tudnak.

A thaiföldi egészségügyi minisztérium kedden újabb három halálesetről tájékoztatott, így az országban már összesen 4-en haltak bele a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegségbe. A kedden közölt 106 új fertőzöttel pedig az ő számuk 827-re nőtt. Prajut Csan-Ocsa thaiföldi miniszterelnök a kormányülés után bejelentette, hogy az országban csütörtöktől egy hónapig tartó szükségállapot lép életbe.

Az MCOT thaiföldi állami műsorszolgáltató híradása szerint Laoszban is felütötte a fejét a járvány: az országban két fertőzöttet is regisztráltak, mindketten a turizmusban dolgoznak, és külföldiekkel kerültek kapcsolatba.

Tajvanon 20 új fertőzött van, ezzel az országban összesen már 215 esetről tudnak. A tajvani egészségügyi hatóságok szerint az újonnan fertőzöttek nagy része külföldről, Európából, Törökországból és az Egyesült Államokból tért vissza a szigetre.

(MTI)

Szlovákiában és Lengyelországban is emelkedett a fertőzések száma

Szlovákiában hétfőn újabb 19 embernél mutatták ki a Covid-19 fertőzés kórokozóját, és így 204-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség kedden.

A hétfőn diagnosztizált fertőzöttek száma magasabb volt, mint vasárnap (7 eset), ugyanakkor kevesebb mint fele a szombaton regisztrált 41 új betegnek.

Igor Matovic, a szombaton beiktatott új szlovák kormányfő a járvány terjedése miatt kedden újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be, köztük azt, hogy kényszerhelyzetet hirdet a kormány a szociális intézményekben, köztük a nyugdíjasotthonokban is. Keddtől az utcán mindenkinek kötelezően maszkot kell viselnie.

Ezenfelül vasárnaponként még az eddig szinte egyedüliként nyitva tartó élelmiszerüzletek, drogériák, trafikok és állateledel-kereskedések is bezárnak. A 65 évesnél idősebbek számára külön vásárlási időszakokat határoztak meg, ez reggel 9-től délig tart.

Lengyelországban hétfő reggelig 766 Covid-19 fertőzést regisztráltak, azaz 24 óra alatt 117-tel nőtt az ismert fertőzöttek száma. Ez az adat nem mutat lényeges különbséget az előző napokhoz képest. Eddig kilenc ember halt bele a betegségbe.

A lengyel média a járvány kapcsán a társadalmi szolidaritás számos megnyilvánulásáról számolt be, köztük az idős emberek élelmiszer-ellátását segítő civil kezdeményezésekről. Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint az egyik ilyen, interneten szerveződő, #MealsOnCall nevű kezdeményezés keretében a Covid-19 fertőzéssel küzdő egészségügyi dolgozókat támogatják, az utóbbi öt nap alatt 12 000 ingyenes ételadagot szállítottak munkahelyeikre.

(MTI)

Súlyosbodik a román hiány

Románia államháztartási hiánya az idén elérheti a bruttó hazai termék (GDP) 5 százalékát - jelentette ki Virgil Popescu román gazdasági miniszter.

A tárcavezetőt a Ziarul Financiar gazdasági napilap idézte keddi számában. A miniszter szerint ez a legoptimistább változat, hiszen becslések szerint a hiány akkor lesz 5 százalék, ha a koronavírus-járvány csak két hónapot tart, de ha három-négy vagy esetleg öt hónapig érvényben lesznek a rendkívüli intézkedések, akkor nem lehet előre jelezni a deficit mértékét.

A román kormány már a járvány kitörése előtt is 3,6 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számolt az idei évre, miután tavaly a deficit elérte a 4,6 százalékot azt követően, hogy a kormány jelentősen emelte az elmúlt években a béreket és a nyugdíjakat.

(MTI)

Keresztbe tesz a koronavírus a tavaszra tervezett építőipari munkáknak

A koronavírus-járvány hatásai már most érezhetőek az építőiparban, de az igazi fekete leves még csak ezután jöhet. A felújítási dömping itt van a nyakunkon, április-május az energetikai beruházások aranyhónapjainak számítanak. Egyre nehezebb azonban megmondani, hogy a hazai szakemberek egyáltalán mikor tudnak végezni egy-egy beígért munkával. Óriási ugyanis a munkaerőhiány, és a felújításban leginkább érintett termékek ára is folyamatosan nő.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: végre itt az olasz fordulat? – Közben már a hollandokért aggódunk

Két egymást követő nap is csökkent Olaszországban az új koronavírus fertőzéses esetek száma és ez, illetve a dél-koreai tapasztalatok biztató kilátást sugallnak, miközben a spanyol halálozás drámai és kezd felzárkózni hozzá a holland is – mutat rá kedd délelőtti elemzésében a Nordea Bank. Látványos ábrákkal egészítjük ki ezeket.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: új információk jelentek meg a magyar járványról

Egyre több csaló pályázik az idősekre, akik hivatalos személyeknek adják ki magukat és értékeket visznek el áldozataiktól. A ma érkezett egészségügyi szállítmány elsősorban a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak, hivatalos személyeknek kerül majd kiosztásra, még várhatók a közeljövőben újabb szállítmányok. Egyre többen szegik meg Magyarországon a házi karanténra vonatkozó szabályokat, ezzel honfitársaikat is veszélybe sodorják és hozzájárulnak a járvány terjedéséhez. A magyar kórházak egyelőre bírják a terhelést, a kapacitásbővítés minden koronavírus elleni küzdelemben segítő intézménynél folyamatban van - hangzott el mindez az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Lefújták az első félidőt, de nincs még vége a koronavírus-meccsnek

Sok szempontból lezárult a koronavírus-krízis első része. Miért gondolom ezt? Mert azzal együtt, hogy rengeteg még a bizonytalanság, sok mindent tudunk is. Tudjuk, hogy hogyan lassítható masszívan a járvány terjedése, és azt is, hogy elképesztő versenyfutás indult a koronavírussal szemben hatásos készítmények kifejlesztséséért, nem kell már amiatt aggódnunk, hogy a világ kormányai, jegybankjai határozott és sok esetben példátlan lépéseket tesznek-e a válság kezelésére, és már azt sem kell találgatnunk, hogy lesz-e tőzsdei esés a koronavírus miatt, igen, egy pillanat alatt összeomlottak a részvénypiacok. De ha az a kérdés, hogy a nehezén túl vagyunk-e már? Nem gondolom.

Tovább a cikkhez

Újabb magyar halt meg a koronavírus miatt

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján kiderült, hogy újabb magyar hunyt el koronavírus miatt. Egy fiatalabb nő, akinek számos alapbetegsége volt.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Az éhező macskákat is segítik Madridban

Sok száz macska került veszélybe a spanyol fővárosban, mivel a bezárt közparkokban élő állatokat a kijárási korlátozások miatt senki sem tudja etetni.

Tovább a cikkhez

2,5%-os recesszió üthet be Ausztriában

A bruttó hazai termék 2,5 százalékos csökkenésére számít az idén Ausztriában az osztrák iparszövetség a Kurier napilapban megjelent interjú alapján.

Tovább a cikkhez

Németország más országokból is fogad betegeket

Németországban továbbra is emelkedik az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma, de a vírus okozta betegség (Covid-19) súlyos eseteinek kezelésére szolgáló kórházi kapacitást egyelőre nem feszítette túl a járvány, így Szászország tartomány a római vezetés felkérésére igyekszik közreműködni az olasz ellátórendszer terheinek csökkentésében. A kezelésre átvett olaszországi betegek kedd hajnalban érkeztek meg

Tovább a cikkhez

Itt a jó hír a kisgyerekeseknek: meghosszabbították a gyest, gyedet

A kormány holnaptól a veszélyhelyzet végéig meghosszabbította az éppen lejáró gyermekgondozási, egészségbiztosítási és családtámogatási jogosultságokat, azaz akinek épp most ért volna véget a gyed, gyes, gyet jogosultsága, annak továbbra is folyosítják az ellátást.

Tovább a cikkhez

Trump már a jövő héten újranyitná Amerikát

Fontolgatja Donald Trump elnök, hogy a 15 napos leállás végeztével újranyitja Amerikát a jövő héten, hiába terjed a koronavírus egyre nagyobb ütemben az Egyesült Államokban – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Már látszik, hogyan szakad össze Európa gazdasága a koronavírus miatt

A mai napon jelennek meg az előzetes beszerzési menedzserindexek - előbb a francia adatnál láttunk markáns visszaesést, majd a német BMI zuhant be. Most pedig megjelent az eurózóna előzetes indexe is, amely szintén hatalmas bezuhanást mutat.

Tovább a cikkhez

Holnaptól nincs a kilakoltatás és végrehajtás sem Magyarországon

A kormány felfüggesztette a kilakoltatási és végrehajtási eljárásokat a veszélyhelyzet időtartama utáni 15. napig - derül ki a ma reggel megjelent Magyar Közlönyből. A rendelet holnaptól lép hatályba.

Tovább a cikkhez

Elhalasztja közgyűlését a Mol

A Mol ma bejelentette, hogy koronavírus járvány kapcsán kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel a társaság nem lát lehetőséget arra, hogy a cég éves rendes közgyűlése 2020. április 16-án megtartásra kerüljön.

Tovább a cikkhez

McKinsey: így fertőzi meg a gazdaságot a koronavírus - itt vannak a forgatókönyvek

Megoldást kell találnunk a vírus megfékezésére, és a válság enyhítésére elkerülésére, illetve a koronavírus-járvány után a gazdaság mihamarabbi helyreállítására - javasolja szakértői írásában a McKinsey. Az elemzők szerint nem lesz könnyű feladat, hiszen számos kimenetele lehet a világszintű veszélyhelyzetnek. Cikkünk a McKinsey honlapján megjelent, "Safeguarding our lives and our livelihoods: The imperative of our time" című írás átirata.

További részletek itt olvashatók.

A mai kamatdöntés után megszólal az MNB

"Nagy Márton alelnök a Monetáris Tanács mai döntéséről 15:30-kor online tájékoztatót tart, amit a Magyar Nemzeti Bank hivatalos Youtube csatornáján közvetítünk" - tájékoztat az MNB.

Tovább a cikkhez

Fizetésének felét a koronavírus elleni harcra ajánlja fel az eurózóna legnagyobb bankjának elnöke

Egy tegnap esti közleményben jelentette be az eurózóna legnagyobb bankjának számító Santander, hogy évközbeni osztalékfizetését elhalasztja, a bónuszokat pedig felülvizsgálja, hogy a banknak maradjon elegendő pénze a koronavírussal terhelt időszakban. Ana Botín, a bank elnöke mindemellett bejelentette, hogy fizetésének felét a koronavírussal küzdő alapnak ajánlja fel – írja a Financial Times.

Tovább a cikkhez

A koronavírus a kiadó lakásokat sem kíméli: így változott a havi bérleti díj és a kínálat

A legnépszerűbb budapesti kerületekben hirtelen megnőtt a kiadó lakások kínálata a járvány magyarországi megjelenése, március eleje óta, de egész Budapesten is 5,1 százalékos kínálatbővülés volt tapasztalható a meghirdetett lakások számában alig két hét leforgása alatt. Az újonnan megjelent hirdetések között sok olyan van, amit a piaci árnál alacsonyabban, de nem hosszú távra, csupán két-három hónapra kínálnak a tulajdonosok. A korábban rövid távú lakáskiadók megjelenése a hirdetési oldalakon egyben azt is jelenti, hogy a bérleti díjak átlaga egyes kerületekben lefelé változott.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a német gazdaság is összeomlott

Nagy visszaesést láthatunk a német beszerzési menedzser indexben márciusban a mai megjelent előzetes adatok szerint. A feldolgozóiparban nem olyan jelentős a visszaesés, de a szolgáltatások jelentősen alulteljesítették a várakozásokat.

Tovább a cikkhez

Fontos videóval jelentkezett Orbán Viktor: több millió maszk érkezett Magyarországra

Orbán Viktor Facebook-oldalán folyamatosan jelennek meg újabb és újabb videók a koronavírushoz kapcsolódóan. A miniszterelnök legfrissebb posztjában az látható, ahogyan megérkezik a Suparna légitársaság charterjárata, fedélzetén több mint 3 millió maszkkal, 100 ezer teszttel, 100 ezer védőruhával és 86 lélegeztető-géppel.

Tovább a cikkhez

Hackerek tartják ostrom alatt a WHO-t

Hackerek támadták meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendszerét a hónap elején – állítják a Reuters szenior forrásai a szervezeten belül.

Tovább a cikkhez

Itt vannak az első adatok: összeszakadt a francia gazdaság a koronavírus miatt

Jelentősen visszaesett a francia beszerzési menedzserindex márciusban – derül ki a kedden megjelent előzetes adatokból. A feldolgozóipar egyelőre viszonylag jól tartja magát, a szolgáltatások alindexe viszont összezuhant.

Tovább a cikkhez

Szinte teljes kijárási tilalom lép életbe Izraelben

Szinte teljes kijárási tilalom lép életbe Izraelben az ismert fertőzöttek számának további jelentős emelkedése után, s a járványügyi bizottság megalakításával megkezdte működését a március elején megválasztott új törvényhozás - jelentette kedden a helyi média.

A nyilvántartott betegek száma egy nap alatt több mint kétszázzal nőtt, 1651-re emelkedett, s közülük 31-en súlyos, lélegeztetőgépen lévő betegek, hárman pedig közvetlen életveszélyben vannak az egészségügyi minisztérium jelentése szerint.

Az egészségügyi minisztérium teljes kijárási tilalmat kért, de a pénzügyminisztérium a gazdaság teljes összeomlásától tartva tiltakozott, és végül a kormány hétórás, videóbeszélgetésen zajló vitája után kompromisszum született. A döntések szerint további szigorú korlátozásokat vezettek be a lakosságra nézve, de tovább működhetnek a fontosabb gazdasági egységek.

Keddtől az egyelőre egy hétig tartó új rendelkezések szerint a házon kívüli sportolás és a kutyasétáltatás is kizárólag a lakóhelytől legfeljebb ötven méter távolságra történhet. Ennél messzebbre csakis munkavégzés, élelem és gyógyszervásárlás miatt lehet elhagyni az otthonokat, s csakis az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak lesznek nyitva. A közösségi közlekedés is fokozatosan leáll, és a személyautókban is csak egy ember utazhat.

(MTI)

Fertőz a koronavírus: magyar cégek tízezrei dőlhetnek be heteken belül, százezrek állása került vesz

Egy 30 ezres magyarországi cégmintát vizsgálva az derült ki, hogy a cégek negyedének alig egy hónapra elegendő likviditási tartaléka van a bérköltségek kifizetésére, további 43%-uknak pedig csak 3 hónapra elegendő ez – derül ki a Via Credit elemzéséből. Az anyag arra mutat rá, hogy a legnagyobb veszélyben a kisvállalkozások vannak és ha a vizsgálatot a teljes magyar céges körre kiterjesztenénk, jó eséllyel azt mondhatnánk, hogy sok tízezer cég sok százezer munkavállalója van most nagy veszélyben. Miközben a kormány a maga tempójában halad a gazdaságújraindító intézkedéseivel, a most közölt felmérés alapján még inkább érthető, hogy egyre több gazdasági szakember hívja fel a figyelmet arra, hogy a súlyos helyzetben az államnak azonnal kell cselekednie.

Tovább a cikkhez

Megszólalt a NOB-tag: elhalasztják az olimpiát

El fogják halasztani 2021-re olimpiát a koronavírus miatt – állítja Dick Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja.

Tovább a cikkhez

Költségcsökkentési intézkedéseket vezet be a Waberer’s

Záporoznak a bejelentések a Waberer’stől, költségcsökkentési intézkedéseket vezet be a társaság, leállítja a nemzetközi flottájában lévő kamionok jelentős részét, hazahozza a külföldi járművezetőit és eszközeit, és ésszerűsíti munkaerőállományát.

Tovább a cikkhez

Recesszióba fordulhat Szerbia

A szerb gazdaság a várt 4 százalékos növekedés helyett 2 százalékos csökkenésre számíthat az új típusú koronavírus-járvány gazdaságra mért csapása miatt - közölte Aleksandar Vucic szerb elnök hétfő esti rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Arra kérte a magánvállalatok vezetőit, tartsanak ki, ne bocsássák el a dolgozókat, és az állam ezért hálás lesz, a legkitartóbb vállalatok támogatására 2,5 milliárd eurót (mintegy 880 milliárd forint) fordít. A közszférában dolgozók béreit nem csökkentik, és a nyugdíjakat is a mostani szinten tartják - tette hozzá.

A szerb államfő azt is bejelentette, tömeges tesztelésbe kezdenek, hogy jobban nyomon követhető legyen a járvány terjedése, és lassítható legyen a folyamat. Mint mondta, azok viszont, akik megszegik a kormány szükségállapotban hozott intézkedéseit, súlyos büntetésekre számíthatnak, a karantén szabályait megszegők például 3-tól 12 évig terjedő börtönbüntetést kapnak.

Szerbiában 222-ről 249-re nőtt a fertőzöttek száma, a járvány eddig három halálos áldozatot követelt.

(MTI)

86 lélegeztetőgép és 3 millió szájmaszk érkezett Magyarországra

Közel 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést szállított Budapestre a 2020. március 24-én, a kora reggeli órákban megérkezett járat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Semmelweis Egyetem közös beszerzésének részét képező újabb szállítmány a több mint 3 millió szájmaszk mellett 86 lélegeztetőgépet is tartalmaz - írja az ITM sajtóközleményben.

Tovább a cikkhez

Magyarországon a nyugdíjasok gondolják a legkevésbé, hogy elkapják a koronavírust

Bár mindenki hallott Magyarországon a koronavírusról, a megkérdezettek mindössze harmada tartja valószínűnek, hogy elkapja a vírust – derül ki a Publicus friss kutatásából. A nyugdíjasok tartják a legkevésbé valószínűnek, hogy elkapják a koronavírust, 70%-uk úgy véli, hogy valószínűleg nem kapja el – derül ki a tanulmányból.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: mindjárt utoléri az amerikai fertőzöttek száma az olaszt

Kedd reggelre meghaladta 381 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma, miközben a halálesetek száma 16 557, a gyógyultaké pedig 101 794 lett - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. Az adatokból az látszik, hogy az egyesült államokbeli fertőzöttek számának növekedése nagyon felgyorsult, már 46 ezer felett jár, így 1-2 nap múlva utolérheti az eddigi második helyen álló olaszok 64 ezerhez közelítő számát.

Tovább a cikkhez

A 3-as metrót nem, de a Lánchíd felújítását érintheti a koronavírus

A 3-as metró uniós pénzből finanszírozott felújítása zajlik a szükséges egészségügyi előírások betartása mellett, de azoknál a beruházásoknál, amelyek még csak közbeszerzési fázisban vannak, várható változás, és ilyen lehet a Lánchíd rekonstrukciója is – jelezte Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak.

Tovább a cikkhez

Itt a fontos változás a bankkártyáknál: 15 ezer forintra emelték a limitet

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely a koronavírus járvány megfékezése érdekében 15 ezer forintra emeli a PIN-kód megadása nélkül  végrehajtható érintéses tranzakciók általános limitjét.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: 20 új fertőzöttet találtak Magyarországon

A vasárnapi 36 után hétfőn "csak" 20 új koronavírus fertőzöttet találtak Magyarországon, miközben 600-zal tovább nőtt az elvégzett tesztek száma - derül ki a hivatalos kormányzati oldal kedd reggeli adataiból.

Tovább a cikkhez

Itt a teljes lista, kiknek nem kell katát fizetni a koronavírus-járvány miatt

Rendeletben tette közzé a kormány azon tevékenységi körök listáját, amelyek mentesülnek a kata megfizetése alól az első fél évben. A lista jóval hosszabb, mint amit Orbán Viktor miniszterelnök a tegnapi tájékoztatója során ismertetett.

Tovább a cikkhez

Így nézhet ki a világ a koronavírus után: 4 forgatókönyv, amelyből kettő nagyon fájdalmas

Nagy kérdés, hogy a koronavírus mennyi ideig marad velünk, és milyen nyomokat hagy majd maga után a gazdaságban, ha egyszer lecseng. A legjobb forgatókönyv szerint 5 és 10% között lehet a recesszió, megvan az esély azonban egy 30%-os visszaesésre is. Az UniCreditben vezető közgazdásza, Erik F. Nielsen szerint ebben az esetben egy generáció kell majd ahhoz, hogy az eddig tapasztalt gazdasági szintet újra elérjük.

Tovább a cikkhez

Brüsszel szerint csak ideiglenesnek kellene lennie a magyar koronavírusos törvény hatályának

Az Európai Bizottság hétfőn nem kívánt kommentárt fűzni a magyar törvénytervezethez, amely meghatározatlan időre különleges felhatalmazást adna a kormánynak a koronavírus elleni küzdelemben. Azt ugyanakkor világossá tette a testület, hogy mindenféle szükséghelyzeti intézkedés csak ideiglenes lehet, összhangban kell állnia az európai és a nemzetközi joggal, és nem korlátozhatja a média függetlenségét – foglalja össze a Bruxinfo.

Tovább a cikkhez

Ma megint vitázik a magyar parlament a koronavírus elleni védekezés törvényjavaslatáról

Az Országgyűlés ma sürgős eljárásban tárgyal a kormány koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatáról, miután az ellenzék hétfőn nem járult hozzá annak házszabálytól eltérő elfogadásához, mivel az indítványban nem volt meghatározva a veszélyhelyzet határideje. A sürgősségi eljárással tárgyalás azt jelenti, hogy a javaslatot a parlament legkorábban mától öt nap múlva fogadhatja el.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: egy nap alatt duplázódott a kínai új fertőzöttek száma

A szárazföldi Kínában a fertőzöttek összesített száma - amely a helyi nyilvántartási irányelveknek megfelelően nem tartalmazza a tünetmentes fertőzöttek számát, - hétfő éjfélig 81 171-re nőtt, közülük több mint 73 ezren gyógyultak már meg. A hétfői hét halálesettel, amelyek mindegyikét Vuhanból jelentették, az új koronavírus okozta megbetegedésben elhunytak száma 3277-re nőtt.

A hétfőn külföldről beérkező fertőzöttek közül 31-et azonosítottak Pekingben, ahonnan eddig a legtöbb ilyen esetről adtak hírt. A Kínai Polgári Légiközlekedési Felügyelet ezért hétfőtől kezdve az ország 12 másik városának repülőtereire irányította át a pekingi nemzetközi járatokat. A Beijing Daily helyi lap tudósítása szerint pedig a főváros vezetése újabb szigorítást alkalmaz a külföldről bejövő esetek hatékonyabb kiszűrésére: szerdától a külföldről érkező, illetve a Pekingbe lépésüket megelőző 14 napban külföldön járt emberek mindegyikénél elvégzik a vírustesztet, és központi karantén alá helyezik őket.

Címlapkép forrása: Microsoft

Részlegesen leállt a Bosch Hatvanban

Március 21-től átmenetileg fokozatosan csökkentette a termelést a Robert Bosch Kft. Hatvanban. A részleges leállást kollektív szabadság kiadással és az éves munkaidőkereten belüli munkaóra áthelyezéssel kívánja megoldani a cég, hogy senkit ne küldjenek el – tudta meg a 24.hu.

Tovább a cikkhez

Pokolra küldi a víruspánik a digitális forradalmat, de lesz, aki a mennybe megy vele

Néhány fintechcégek komolyan megvisel a koronavírus-járvány: elsősorban azok a ciklikus, piaccal mozgó diszruptorok járnak rosszul, melyek a turizmus és a szolgáltatások visszaesése miatt most jelentős bevételektől esnek el. Jótékonyan hathat viszont azokra a vállalatokra a járvány, amelyek digitalizációval, digitális hitelezéssel, üzenetküldéssel foglalkoznak, hosszabb távon pedig az érintéses- és mobilfizetéssel foglalkozó vállalatok is győztesei lehetnek a vészhelyzet miatti fogyasztói trendátalakulásnak. Több tucat fintech egyébként éppen arra használja a járványt, hogy egy jótékony felajánlás segítségével betörjön a piacra.

Tovább a cikkhez

A koronavírus három legfontosabb tünete

Aki észleli magán a koronavírus tüneteit, maradjon otthoni karanténban! - figyelmeztettek a koronavirus.gov.hu oldalon.

Tovább a cikkhez

Londoni elemzők: recesszió jöhet Magyarországon 2020-ban

Az egyik legnagyobb londoni központú globális pénzügyi-gazdasági elemzőcsoport, a Capital Economics hétfő este ismertetett friss, jelentősen felülvizsgált prognózisa szerint a tágabb értelemben vett közép- és kelet-európai térség sem tudja kivédeni az idei recessziót.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: nincs vége, sorra szigorítanak az európai országok

Míg a hivatalos adatok szerint Kínában 81 ezer a regisztrált koronavírus fertőzöttek száma, aközben egy kiszivárgott titkos kormányzati jelentés szerint 43 ezerrel több, de ők nem mutattak tüneteket, ezért a WHO ajánlása ellenére kihagyták őket a hivatalos statisztikákból. Magyarországon vasárnapról hétfőre minden eddiginél nagyobb ütemben, 36-tal 167-re ugrott a koronavírussal fertőzöttek száma és sajnos már 8-nél jár az elhunytaké. Közben viszont figyelemre méltó, hogy több nagy európai országban mintha lassult volna az új esetszámok felfutása, az amerikaié viszont drámaian gyorsul. Ma délelőtt 11-kor Orbán Viktor kormányfő is részt vesz az operatív törzs sajtótájékoztatóján, amelyen várhatóan az általa belengetett „haditervekről” is hallunk majd.

Tovább a cikkhez
shanghaikina
koronavirus2
BÉT 4iG
tőzsde, dollár, árfolyam
autóipar járműgyártás robot
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
koronavirusclk