Előfizetői tartalom

Tényleg elárasztja olcsó pénzzel a piacot az MNB

Portfolio
Minden futamidőn a 0,9%-os alapkamaton kínálja új repoügyletét az MNB az első tenderén szerdán – derül ki a jegybank oldalára feltöltött táblázatból. Ez azt jelenti, hogy különösen a hosszabb futamidők mellett lesz nagyon vonzó az új eszköz a bankok számára. Késő délután az is kiderül, mekkora összeget fogad el az MNB az első tenderen.

Szerda délután tartja első tenderét a jegybank a kedden bejelentett új repoeszközből, melynek lényege, hogy 3 hónapos és 5 éves futamidő közötti lejáratokon fix kamat mellett nyújt fedezett hiteleket a bankoknak. Az MNB oldalán található táblázat szerint első alkalommal minden futamidőn 0,9%-os kamaton hirdeti meg az eszközt a jegybank, a bankok 15:00-15:30 között nyújthatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés