Előfizetői tartalom

3 millió új munkanélküli Amerikában egy hét alatt: a pénzügyminiszter szerint ez nem számít

Portfolio
Egy hét alatt soha nem látott mértékben nőtt az amerikai munkanélküliek száma: 3 milliónmál is többen folyamodtak munkanélküli segélyért. Steve Mnuchin pénzügyminiszter ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ez nem egy olyan adat, amit figyelembe kell venni, mert még a most elfogadott segélycsomag előtt történtek az elbocsátások, a vállalatoknak így nem volt más lehetősége a költségcsökkentésre. A pénzügyminiszter szerint ezeket a munkavállalókat a vállalatok visszaveszik a munkahelyükre, látva a kormányzati segélyeket.

Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerint a munkanélküliség történelmi megugrása nem egy olyan makrogazdasági adat, amire most figyelni kéne, ez ugyanis még arra az időszakra vonatkozik, mielőtt a kormány bejelentette az intézkedéseket – írja a Marketwatch. Hogy őszinte legyek Önnel, úgy gondolom, hogy ezek a számok most nem fontosak, hiába nőnek vagy csökkennek rövid...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái