pf_nagyi_okostelefon_768x434px_getty-20200325
Gazdaság

Komoly generációs feszültséget szül a koronavírus-járvány

Portfolio
"Joggal merül fel a kérdés a fiatalabbakban, hogy valahol az idősebb generáció érdekében történik a sok-sok változás és korlátozás, miattuk áll le a gazdaság, akkor ők miért nem alkalmazkodnak ehhez a helyzethez. Ez komoly feszültséget szül, frusztrálja a fiatalabbakat" - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrumnak adott interjújában Steigervald Krisztián generációkutató.

A 6generáció és az Emocionális Marketing Kft. alapító-tulajdonosa szerint a koronavírus-járvány okozta helyzet komoly feszültségeket szül a generációk között. 

"Egyre több helyről hallani, hogy rengeteg ember veszíti el a munkáját, de akik ezt megússzák, azoknak is rendkívüli nehézségeket okoz most az élet- és munkaszervezés, azaz a munka és magánélet egyensúlyának megtalálása. Eközben tele vannak a híradások azzal, hogy az idősebb lakosság egy látványos része folyamatosan kint van az utcán. Ez önmagában elég komoly feszültséget generál. Joggal merül fel ugyanis a kérdés a fiatalabbakban, hogy valahol az idősebb generáció érdekében történik a sok-sok változás és korlátozás, miattuk áll le a gazdaság, akkor ők miért nem alkalmazkodnak ehhez a helyzethez. Ez komoly feszültséget szül, frusztrálja a fiatalabbakat.

Azt viszont látni kell, hogy a 60 év felettiek egy olyan világban nőttek fel, ami arra tanította meg őket, hogy senkire nem számíthatnak, csak saját magukra, és ezért nem tudnak és nem is akarnak segítséget kérni.

- mondta a Pénzcentrumnak Steigervald Krisztián generációkutató. A szakember arról is beszélt, pszichológiailag mennyire kezelik másképp a jelenlegi helyzetet a különböző generációk tagjai, hogy milyen hatása van a munkakapcsolatokra az új fajta munkarend és munkaszervezés, valamint kitért arra is, lehet-e valamilyen pozitív hozadéka a jelenlegi válsághelyzetnek.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
koronavirus hazi karanten
New York tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
fertőtlenítés koronavírus magyar