Előfizetői tartalom

Nehéz helyzetbe kerültek az utazási irodák – Kimaradtak a kormány mentőcsomagjából

A kormány a napokban megjelent rendeletben meghatározta azon vállalkozások körét, akik mentesülnek egy időre a járulékfizetési kötelezettség alól. Orbán Viktor többször is hangoztatta, mennyire lehetetlen helyzetbe került a turizmus a koronavírus terjedése miatt, így nem meglepő, hogy az ágazati szereplők egy jelentős része benne van a mentességi körben. Csakhogy úgy tűnik, kimaradtak az utazási irodák, utazásszervezők, buszos személyszállítók a körből, akik a turizmus fontos részét képezik. A Portfolio által megkérdezett irodák és szervezetek bíznak benne, hogy csak adminisztrációs hibáról van szó, a fennmaradásukat már így is eléggé veszélyezteti a többmilliárd forintos bevételkiesés.

Sok vállalatnak jelent Magyarországon nagy könnyebbséget a kormány legutóbbi döntése, amely szerint koronavírus-járványra és annak gazdasági hatásaira való tekintettel mentesülnek a járulékfizetési kötelezettségek alól egy időre. A kormány 61/2020.(III.23.) rendeletében tételesen is fel van sorolva azon vállalkozások köre, amelyek mentességet élveznek. Csakhogy ebből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés