Előfizetői tartalom

Nehéz helyzetbe kerültek az utazási irodák – Kimaradtak a kormány mentőcsomagjából

A kormány a napokban megjelent rendeletben meghatározta azon vállalkozások körét, akik mentesülnek egy időre a járulékfizetési kötelezettség alól. Orbán Viktor többször is hangoztatta, mennyire lehetetlen helyzetbe került a turizmus a koronavírus terjedése miatt, így nem meglepő, hogy az ágazati szereplők egy jelentős része benne van a mentességi körben. Csakhogy úgy tűnik, kimaradtak az utazási irodák, utazásszervezők, buszos személyszállítók a körből, akik a turizmus fontos részét képezik. A Portfolio által megkérdezett irodák és szervezetek bíznak benne, hogy csak adminisztrációs hibáról van szó, a fennmaradásukat már így is eléggé veszélyezteti a többmilliárd forintos bevételkiesés.

Sok vállalatnak jelent Magyarországon nagy könnyebbséget a kormány legutóbbi döntése, amely szerint koronavírus-járványra és annak gazdasági hatásaira való tekintettel mentesülnek a járulékfizetési kötelezettségek alól egy időre. A kormány 61/2020.(III.23.) rendeletében tételesen is fel van sorolva azon vállalkozások köre, amelyek mentességet élveznek. Csakhogy ebből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái