Előfizetői tartalom

Újabb részletek szivárogtak ki: Trumpék is felelősek a koronavírus kínai elszabadulásáért

Portfolio
Tovább üti a Reuters azt a saját sztoriját, ami arra utal, hogy az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) kínai irodájának masszív leépítése és kulcsfontosságú járványügyi szakértőjének tavaly nyári távozása is hozzájárult ahhoz, hogy Kínában, majd az egész világon elszabaduljon a koronavírus. A hírügynökség egyik névtelen forrása szerint igenis „bele kell gondolni abba, hogy ez a leépítés hozzájárult a katasztrófa kialakulásához és nehezíti az óvintézkedéseket is”. Trump egy minapi sajtótájékoztatóján még bírálta a hírügynökség előző cikkét, de aztán másnap a CDC mégis csendben létrehozott egy vezető posztot a kínai irodájában.

Hétfőn már megírtuk, hogy Trump folyamatos Kína-ellenes stratégiája, a szakmai kapcsolatok rombolása és a kínai járványügyi iroda kulcsfontosságú posztján történt személyi változás hogyan járult hozzá Kínában a koronavírus elszabadulásához. Mai cikkében a Reuters további fontos információkat rakott össze és ezekből az alábbiak rajzolódnak ki: A CDC kínai irodája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés