Előfizetői tartalom

Van egy ország a szomszédban, ahol 3 napja csökken az új koronavírus-fertőzöttek száma

Portfolio
A régiónkról általánosan elmondható, hogy a nyugati országokhoz képest a koronavírus-esetszámok tekintetében korán hozták meg a szigorú korlátozó intézkedéseket, mint például a határzárat, a boltzárakat és a kijárási tilalmat. Ausztria kivétel, ők lassan reagáltak, és ez látszik is a fertőzöttek számán, míg Szlovákiában, ahol szinte azonnal teljes határzárat és boltzárat rendeltek el, három napja csökken az új fertőzöttek száma. Nem tudhatjuk, hogy ilyen esetszám mellett lehet-e következtetést levonni az intézkedések sikeréről, mindenesetre a régiós országokban lassabbnak tűnik a felfutás üteme a nyugati országokhoz képest.

A koronavírus már a régiónkat is megtámadta, mi mégis szerencsésnek mondhatjuk magunkat abból a szempontból, hogy ide később érkezett meg, mint Európa nyugati felére, így már volt némi időnk felkészülni rá. A régiónkról általánosságban elmondható, hogy a nyugat-európai országokhoz képest a döntéshozók itt már kis esetszámnál, a vírus megjelenését követően szinte...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái