Előfizetői tartalom

Hetven javaslat a koronavírus gazdasági pusztítása ellen - Mi lehet az új gazdaságújraindító csomagokban?

Portfolio
Több mint hetven konkrét intézkedésre tett eddig javaslatot a Magyar Közgazdasági Társaság a gazdaság újraindításáért felelős kormányzati akciócsoportnak a koronavírus okozta gazdasági károk kiküszöbölésére. A társaság elnöke ugyanis tagja az akciócsoportnak. A Portfolio úgy tudja, hogy a javaslatok között szerepel a bérköltségek részbeni megtérítése, munkahelymegőrző támogatási pályázatok kidolgozása, az álláskeresési ellátás kiterjesztése, jelzésértékű béremelés az orvosok, ápolók, mentősök, postások, gyógyszerészek, bolti eladók részére, valamint állami építőipari vállalatok létrehozása.

A fiskális politikán a sor A gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport vezetője, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter (aki szintén az MKT tagja) már korábban jelezte, hogy a szükséges intézkedések, cselekvési tervek, akciótervek mielőbbi kidolgozásában számít a Magyar Közgazdasági Társaságra, az MKT több mint 3 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés