Előfizetői tartalom

Ma éjjel dönt a magyar hitelminősítésről a Moody’s - Mi várható?

Portfolio
|
MTI
Pénteken vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service, amely "Baa3" besorolást tart érvényben a hosszú lejáratú deviza államadósságra stabil kilátással. Mivel a két másik rivális hitelminősítőnél egy fokozattal jobb (BBB) a magyar besorolás, így ez elvileg növelte volna az esélyét, hogy a Moody’s ma végre felminősít minket, de a koronavírus miatti válság, annak várhatóan jelentős költségvetési hiány és államadósság növekedési következményei miatt inkább az az esélyes, hogy a mindig is óvatosabb hozzáállású Moody’s most kivár, azaz nem változtat a magyar besoroláson. Az persze elképzelhető, hogy a hitelminősítésünk kilátását stabilról felminősítést valószínűsítő pozitívra javítja.

A nemzetközi hitelminősítő nem jelezte, hogy az új koronavírus okozta világjárvány gazdasági hatásai miatt módosítaná az egyes államadósok felülvizsgálatának idei menetét.  Márpedig a hitelminősítői naptár szerint ma esedékes, hogy mondjon valamit idén először rólunk a Moody’s, majd másodszorra szeptember 25-én. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés