Előfizetői tartalom

Koronavírus: eurómilliárdokat oszt szét azonnal az olasz kormány

MTI
Négy és fél milliárd euró azonnali költségvetési támogatással segítik az új koronavírus-fertőzés (Covid-19) miatt anyagilag nehéz helyzetbe jutott olaszokat az élelmiszer-, gyógyszer- és létfontosságú cikkek vásárlásban Giuseppe Conte kormányfő szombat esti bejelentése szerint, amellyel a munka és bevétel nélkül maradtak támogatására kérte a nagyvállalatokat, termelőket is.

Az összeget az úgynevezett nemzeti szolidaritási alapból a polgármestereknek utalják át. Ezen kívül a polgári védelem forrásaiból további 400 millió eurót osztanak szét a majdnem nyolcezer olasz város között olyanok számára, akiket "ezzel a bevásárlásban segíthetnek". Giuseppe Conte miniszterelnök kijelentette, a hetek óta tartó vészhelyzetben vannak olaszok, akik kezdenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés