Előfizetői tartalom

Mérlegelni kell a szombati bevásárlási idősávok törlését, vagy lerövidítését is

Portfolio
Életbe léptek az új bevásárlási szabályok szombaton, amelyek értelmében, az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon bevásárlási sávokat hoztak létre. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint mérlegelni kell a szombati idősáv törlésének, és lerövidítésének lehetőségét is – írja az Index.

A portál kiemelte, hogy a most bevezetett szabály lényege, hogy elválasszák a veszélyeztetettebb, 65 évesnél idősebb embereket a fiatalabbaktól. A megoldás értelmében a 65 évnél idősebb személyek csak 9 és 12 óra között intézhetik a bevásárlásaikat, ebben az időben csak ők vásárolhatnak az üzletekben, piacokon. Szinte zökkenőmentesen indult a dolog. Avásárlók többsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés