Előfizetői tartalom

Koronavírus: magyarok milliói vannak veszélyben a vírus miatt

Portfolio
Az elmúlt három hónapban globális méretűvé vált koronavírus-járvány erős hatást gyakorol hazánk gazdasági folyamataira és a lakosság mindennapjait is átírja - írja friss tanulmányában a KSH. A hivatal adatsora és térképei alapján mutatjuk be Magyarország helyzetét a népesség korösszetétele és az egészségügyi-szociális ellátás terén.

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett Különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3%-át képviselik, létszámuk 1,9 millió fő. "Kiemelt figyelmet kell ezért fordítani az ország elöregedő déli, délnyugati térségeire, valamint a főváros egyes kerületeire, ahol az idős népesség aránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés