Előfizetői tartalom

Nagy bajban a magyar mikrovállalatok: százötvenezer ember kerülhet utcára a koronavírus miatt

Portfolio
Nem állnak jól a magyar mikrovállalatok, ami a tartalékokat illeti. A 165 ezer vállalat 25%-ának, közel negyven ezer cégnek egymillió forintnál kevesebb tartaléka van, ami azt jelenti, hogy a 458 ezer munkavállaló közül 156 ezernek van veszélyben a munkahelye. A koronaválság gyakrolatilag nullára csökkenti az aktivitást a legtöbb ágazatban: az élelmiszer kiskereskedelemben dolgozók munkája biztonságban van, de a vendéglátásban tevékenykedő mikrovállalatok alkalmazottainak nehéz a helyzete. Három hónapot meghaladó tartaléka átlagosan egyik ágazatban tevékenykedő mikrovállalatoknak sincs.

A kisvállalkozások közül 3 és 5 ezer közé tehető azoknak a száma, amelyek a legnagyobb veszélyben vannak a koronavírus okozta válság miatt – derült ki a Via Credit korábbi, 30 ezer 10 főnél többet foglalkoztató vállalatot vizsgáló kutatásából. Ebből az következik, hogy százezres nagyságrendben vannak veszélyben a munkahelyek a kis-, a közepes-, és a nagyvállalatok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái