Előfizetői tartalom

Koronavírus: úgy néz ki, napokon belül csökkenni fog az új halálesetek száma Olaszországban

Portfolio
Olaszországban néhány napja csökken a koronavírusos esetek, illetve az intenzív ellátásra szorulók száma - hívja fel a figyelmet elemzésében a Nordea Bank. Ez azt jelenti, hogy már a héten észrevehetően alacsonyabb napi halálozást jelenthetnek Olaszországból. Április második felében valószínűleg még nem áll helyre az élet teljesen az országban, lassan viszont már a gazdaság újraindítására kell fókuszálnia a kormánynak. Ez pedig - ahogy a kínai példai is mutatja - nem lesz olyan gyors, mint sokan gondolják.

A koronavírus-járvány 7-10 napon belül tetőzhet Olaszországban az egészségügyi miniszter-helyettes szerint, a lezárásokat azonban mindenképpen fenntartják húsvét után is. Hamarosan tehát fel kell tennünk a kérdést, hogy milyen lesz a gazdaság fokozatos újraindítása. A Nordea Bank elemzői szerint négy kérdés van előttünk ezzel kapcsolatban: A fogyasztók úgy viselkednek-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés