Előfizetői tartalom

Csodás helyzetből várja az eurózóna a válságot

Portfolio
Az eurózónában 7,3%-ra csökkent a munkanélküliségi ráta Februárban, ami az adatsor rendelkezésre állása óta a legalacsonyabb szintet jelenti – derült ki az Eurostat adataiból. A valutaunió munkaerőpiaca tehát kedvező helyzetből várta a koronavírus-járványt, ami mély sebeket hagy majd a gazdaságon, és álláshelyek megszűnéséhez vezethet.

A munkanélküliségi ráta 7,4%-ról 7,3%-ra süllyedt a valutaunióban februárban, és a munkanélküliek száma közel 90 ezerrel mérséklődött. Az ING Bank elemzői szerint ez kifejezetten kedvező adat annak ellenére, hogy a koronavírus miatti globális bizonytalanság már az év első hónapjaiban is jellemző volt. A bank szakértői szerint Európában nem romlik majd olyan gyorsan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés