Előfizetői tartalom

Az emberek hazudnak arról, hogy kezet mostak, különösen a férfiak

Portfolio
Több évnyi kutatás és megfigyelés bizonyítja, hogy a nők sokkal valószínűbb, hogy kezet mosnak, szappant használnak, és hosszabb ideig mossák kezüket, mint a férfiak a mosdóról kijőve. Ettől függetlenül meglepően nagy mindkét nemen belül azok aránya, akik egyáltalán nem mosnak kezet. Sokan csak azt hazudják, hogy mosnak – írja a BBC.

Most, a koronavírus-járvány kitörésével mindennél fontosabbá vált a megfelelő kézmosás, ami azt jelenti, hogy szappannal legalább 20 másodpercig jól mossuk át a kezünket. Ehhez képest nagyon sokan vannak nők és férfiak egyaránt, akik egyáltalán nem mosnak kezet, igaz, ez jellemzőbb a férfiakra. Carl Borchgrevink, a Michigan Állami Egyetem vendéglátó karának igazgatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés