Előfizetői tartalom

Koronavírus: jól állunk a szomszéd országokhoz képest - de van, aki nálunk is sokkal jobb

Kelet-Közép-Európa országai az esetszámokhoz viszonyítva gyorsabban reagáltak a járványra, és a nyugati országoknál korábban vezették be az elszigetelő intézkedéseket. Ez lassú felfutást eredményezett a járvány korai szakaszában szinte az összes helyen, most viszont már egyértelműen elválni látszanak az egyes országok járványgörbéi. Egyelőre Ausztria van a legrosszabb helyzetben, de Csehország már felzárkózni látszik. A napi esetszámok tekintetében Szlovákiában szinte egyáltalán nincs növekedés az elmúlt héten, az összes esetszám szerint is ők állnak eddig a legjobban. A mi járványgörbénk eddig a második leglaposabb a régióban, a népességarányos esetszámban pedig eddig elsők vagyunk. Két ábrán mutatjuk be azt is, hogy a tesztelések száma nem feltétlenül van összefüggésben az esetszámmal, mint ahogy azt sokan gondolják.

A koronavírus járvány epicentruma Európa, azon belül is főleg annak nyugati és déli országai. A járvány megjelent már az összes európai országban, a térségünket sem kerülte el, ennek megakadályozására gyakorlatilag esélyünk sem lett volna. A mi régiónk viszont szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a kínai helyzet után az olaszországi állapotok is megmutatták, hogy mire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés