Előfizetői tartalom

Rosszkor jött a koronavírus - Kicsi az esélye, hogy V alakot vegyen fel a válsággörbe

Portfolio
"Közgazdászok, piaci kommentátorok, tőzsdeszakértők vitatkoznak, próbálják egymást meggyőzni, milyen betű is írja majd le a gazdasági felépülés szakaszát. Az optimisták a "V"-ben reménykednek, mondván, hogy ez egy külső hatás által generált összeomlás volt, nem strukturális problémák okozták, mint 2008-2009-ben. A kevésbé optimisták, de még nem pesszimisták úgy gondolják, hogy a felépülés inkább "U" alakú lesz. Hasonlít a V-hez, de hosszabb ideig fog tartani, talán 12-18 hónapig. A pesszimisták az "L"-re esküsznek, ami azt jelenti, hogy nagyon sokáig nem várható fellendülés, sőt akár egy hosszabban tartó recessziót sem lehet kizárni" - foglalta össze a lehetséges forgatókönyveket a Pénzcentrumnak írt cikkében Kardos Zsolt, az AEGON Alapkezelő szakértője. Nézzük, melyikre, mekkora az esély.

"Ha megnézzük, hogy milyen gazdasági állapotban robbant ki ez a válság, akkor nincs sok okunk az örömre. A bika-piac hosszúsága már tavaly nyáron rekordot döntött, ami azt jelentheti, hogy a piac már sebezhető volt. Akkor is, ha minden a legnagyobb rendben lett volna. De nem volt minden a legnagyobb rendben" - kezdi írását Kardos Zsolt, az AEGON Alapkezelő szakértője. A szakértő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés