Előfizetői tartalom

És akkor Magyarország keringőre hívta a hitelminősítőket, a lehető legrosszabbkor

Még nem lehet értékelni a magyar koronavírus-mentőcsomagot, hiszen nem tudjuk, hogy milyen intézkedésekkel igyekszik a kormány ellensúlyozni a járvány miatti mély recessziót. Azt azonban tudjuk az eddigi közlések alapján, hogy a forrásszerzés egy része követi a magyar kormány korábban már alkalmazott, nem szokványos (unortodox) irányvonalát. A kérdés már csak az, hogy mit fognak szólni ehhez a hitelminősítők és a piaci szereplők.

Magyarország az elmúlt években a világgazdasági válság vesszőfutása után végre a felminősítések időszakába lépett. Ebben a fundamentumok erősödése mellett az üzleti bizalom javulása is közrejátszott, a koronavírus-válság előtt is további felminősítésekre volt kilátás. Ekkor érte az országot a válság, majd a Moody’s jelzése, amely kedvezőtlen véleményt fogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés