Előfizetői tartalom

Azonnal egymilliárd eurót kapnak a kkv-k az EU-ban, hogy túléljék a válságot

Portfolio
Az Európai Bizottság 1 milliárd eurót szabadított fel az Európai Stratégiai Beruházási Alapból (ESBA), amely kezességvállalásként szolgál majd az Európai Beruházási Bank Csoport részét képező Európai Beruházási Alap (EBA) számára. Ez a forrás lehetővé teszi majd az EBA számára olyan különleges kezességvállalás kibocsátását, amellyel a bankokat és más hitelezőket arra ösztönözhet, hogy legalább 100 000, a koronavírus-világjárvány gazdasági hatása által sújtott európai kkv és kis méretű, közepes piaci tőkeértékű vállalat számára likviditást biztosítsanak. Az így rendelkezésre bocsátható finanszírozás becsült összege 8 milliárd euró.
A finanszírozás már áprilisban folyósítható. A kötelezettségvállalás az Európai Beruházási Bank Csoport által március 16-án bejelentett intézkedéscsomag részét képezi, amelynek célja, hogy gyorsan mozgósítsa a támogatást az európai kkv-k és közepes piaci tőkeértékű vállalatok számára. A koronavírus-világjárvány egyik közvetlen gazdasági következménye...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái