FONTOS Rendkívüli döntés jön Brüsszelből Magyarország számára – Súlyos következményei lehetnek
 
Előfizetői tartalom

Gyorsértékelés Orbán Viktor gazdaságvédelmi bejelentéseiről

Madár István
Nagyon kevés a konkrétum, a GDP 18-20%-át kitevő csomagnak a töredékét sem ismerhettük meg. A 2,7%-ra emelt GDP-arányos hiány talán még a gazdasági környezetből fakadó romlást sem fedezi, többletköltésre nem nyújt fedezetet. Így nem világos, hogy a költségvetésbe hogyan fér bele GDP-arányos 1%-os állami beruházásnövelés, illetve az ismeretlen összegű, de nagyon égető két másik programpont finanszírozása. A válságágazatok megsegítésének formájáról és mértékéről semmit nem tudunk. A munkahelymegőrzés (Kurzarbeit) formájáról és mértékéről semmit sem tudunk. a 13. havi nyugdíj jövő évi elindítása de facto már nem a koronavírus-járvány mentőcsomagjába tartozik. Kíváncsian várjuk a csomag részleteit.

Orbán Viktor miniszterelnök a várakozásoknál jóval rövidebb beszédben ismertette a koronavírus-válságra kidolgozott kormányzati mentőcsomagot. A bejelentés szerint a GDP 18-20%-át kitevő, de a költségvetési hiányt csak alig emelő program öt nagy részből áll: Munkahely megőrzés. Rövidített munkavégzés esetén készen áll a kormány átvállalni a bérköltségek egy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái