Előfizetői tartalom

Megszólaltak az áruházláncok: napról napra emelkednek a költségek

Portfolio
Az első bő hónapon vagyunk túl, mert a forgalom felfutása február végén indult meg, közben volt három nagyobb hullám. A cégek folyamatosan összegzik a tapasztalatokat, de a költségek napról-napra emelkednek. A beszerzési árak és a munkaerőköltségek emelkedése mellett a járvány miatti közvetlen rendkívüli kiadások legalább 25-30 milliárd forintjukba került az áruházláncoknak eddig - árulta el a Pénzcentrumnak adott exkluzív interjújában Vámos György. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a "multinacionális kereskedelmi láncokra" váró teherviselési hozzájárulással kapcsolatban azt is leszögezte, hogy az OKSZ tagvállalkozásai minden jogszabályban foglalt előírást teljesíteni fognak.
A Pénzcentrumnak adott exkluzív interjút Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. "A kereskedelem számára a legnagyobb költség az áruk beszerzése, hiszen a gyártónak, termelőnek ki kell fizetni az alapanyag és a gyártás költségeit. A gyártók, beszállítók pedig egyre több esetben kényszerülnek az átadási áraik emelésére is, amikor a számukra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái