Előfizetői tartalom

Segít-e a meleg a koronavírus-járványban? Mutatunk két térképet, de ezzel sem sokkal tisztább a kép

Portfolio
Nincs rá bizonyíték, hogy az időjárás bármi módon befolyásolja a koronavírus terjedését - mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos a mai tájékoztatón, hozzátéve, hogy ezt majd utólag, részletes kutatásokból tudjuk meg. Valóban nagyon sok olyan tényező van, ami miatt a járvány hőmérséklet-érzékenysége nehezen megítélhető és alapos kutatást igényel. A legfrissebb megbetegedési adatok alapján óvatosan annyit mondhatunk, hogy valószínűleg a vírus nem hiperérzékeny a meleg időre.

A koronavírusok nem bírják a meleget és az uv-sugárzást, ezért van rá okunk, hogy bizakodjunk - ez a gyakori érv hangzik el annak a kérdésnek kapcsán, hogy vajon szezonális jegyeket mutat-e a járvány. Elvileg ennek megítélése elég egyszerű lehetne. Meg kell nézni a melegebb égövi országok megbetegedési adatait, és ha csak egyetlen olyat is találunk, ahol a látványosan terjed...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés