Előfizetői tartalom

Az ötödével zuhantak a McDonald's értékesítései a koronavírus miatt

Portfolio
Nagyot zuhantak márciusban a McDonald's értékesítései, miután számos éttermét be kellett zárnia a koronavírus miatt, de még így is jobban megúszta, mint a hagyományos éttermek. A helyzetre reagálva a cég visszavonta az idei évre megfogalmazott várakozásait, leállította a saját részvény vásárlásokat, a menedzsment egy része pedig önkéntesen csökkentette a fizetését.

A koronavírus-járvány kapcsán elrendelt üzletbezárások miatt 22 százalékkal zuhantak márciusban a McDonald’s értékesítései, az első negyedévben pedig 3,4 százalékkal csökkentek – derül ki a cég által közzétett számokból. Az év első két hónapjában még több mint 8 százalékkal emelkedtek az Egyesült Államokban a McDonald’s összehasonlítható alapon számolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés