Előfizetői tartalom

Kemény figyelmeztetést kaptak az európai politikusok: senkit nem hagyhatnak magára

Portfolio
A kormányok erőteljes fellépésére van szükség a koronavírus gazdasági hatásai ellen, fontos a közös európai fellépés és a nézetkülönbségek félretevése – írta csütörtöki véleménycikkében Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke. A jegybankár kemény üzeneteket fogalmazott meg az európai politikusok felé abban a cikkben, mely több vezető nyugat-európai lapban egyszerre jelent meg szerda este.

Az eurózóna pénzügyminiszterei szerdán nem tudtak megegyezni az 500 milliárd eurós mentőcsomagról a koronavírus hatásai ellen. Elsősorban a közös kibocsátású koronakötvényeken ment a vita, Németország és Hollandia ellenezte ezek bevezetését. A tárgyalást csütörtökön folytatják, az EKB elnöke éppen ezért igyekezett nyomást helyezni a kormányokra. Christine Lagarde...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés