Előfizetői tartalom

Német járványügy: a járvány csak akkor ér véget, ha a népesség 60-70 százaléka átesik a fertőzésen

Portfolio
Lothar Wieler, a Robert Koch országos járványügyi intézet vezetője szerint ez még csak "az első hullám" Németországban, a vírus elleni védőoltás és a vírus által okozott betegségre való gyógyszer hiányában a járvány csak akkor ér véget, ha a népesség 60-70 százaléka átesik a fertőzésen, addig további kitörések, hullámok lesznek.

A Robert Koch országos járványügyi intézet vezetője szerint még mindig nem lehet kijelenteni, hogy igazán enyhült a helyzet, mert az igazolt új fertőzések száma továbbra is magas, a napi 4000-5000 körüli szinten van, a vírus okozta betegség halálozási rátája tovább emelkedett, 1,9 százalékon áll, szemben a hét elején mért 1,6 százalékkal, és az úgynevezett reprodukciós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés