Előfizetői tartalom

Gyilkos folyamatot indított el a koronavírus: mekkora bajba kerülhet Magyarország, ha tényleg beüt a válság?

Komoly kockázatot jelent a feltörekvő országok számára a dollárlikviditás kiszáradása, az utóbbi hetekben látványosan megugrott a dollár iránti kereslet. Ez elsősorban azoknak lehet rossz hír, akiknek jelentős a lejáró dolláradósságuk. Rajtuk segíthetne a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 1000 milliárd dolláros rendelkezésre álló kerete, ennek hatékony felhasználásához azonban az is kellene, hogy a forrást rugalmasabban helyezzék ki – olvasható a JP Morgan elemzésében.

Menekül a dollár a feltörekvő piacokról A 2018 második felében látott tőkekivonás után 2019-ben ismét friss pénzt vonzottak a feltörekvő országok, ez egészen idén februárig kitartott, majd márciusban a koronavírus a pénzpiacokon is eladási hullámot indított el, így a tőke menekülőre fogta – olvasható a JP Morgan nemrég megjelent elemzésében. Az úgynevezett hirtelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés