Előfizetői tartalom

Dél-Korea figyelmeztet: az intézkedések lazítása könnyen megágyazhat egy második hullámnak

Portfolio
Dél-koreai tisztviselők figyelmeztetnek, hogy a vírus elleni küzdelem eredményei könnyen semmivé válhatnak, amennyiben a szigorító intézkedések lazításával az újra benépesülő bárokban és szabadidős helyszíneken új gócpontok alakulhatnak ki. Világszerte nő a feszültség az intézkedéseket érvényben tartani próbáló kormányzatok és a normális gazdasági és szociális kerékvágásbe egyre inkább visszavágyó lakosság között.

Néhány európai országban a vírus elleni intézkedések lazítását helyzeték kilátásba: Spanyolországban például több nem létfontosságú szektorban is megengedték a dolgozóknak, hogy visszatérjenek a gyárakba. Dél-Koreában, ahol már március elején sikerült a napi megbetegedések számát 500 alá szorítani, most aggódnak, hogy a szociális tevékenységek újraindulásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés