Előfizetői tartalom

Ausztriában komolyan vették a korlátozásokat - Nagy bírságot kockáztat, aki nem teszi

Portfolio
Ausztriában a kijárási korlátozások már nagyon hamar, március 16-tól kiemelkedő szigorral kerültek bevezetésre, így az ott élőknek csaknem ötödik hete kell tartaniuk magukat a kialakult járványügyi helyzetben. Időközben ráadásul több helyen a közparkokat is bezárták, ami sok városlakóban nagy felháborodást váltott ki. Az osztrák hatóságok kemény bírságokkal sújtják azokat, akik megszegik a szabályokat. A Pénzcentrumnak egy tíz éve Bécsben élő magyar beszélt arról, miként élik meg az emberek a járványhelyzetet a határon túl.

N. több mint tíz éve él Bécsben. Úgy véli, a járvány kirobbanásakor nagyon jó volt az osztrák kormány kommunikációja, gyorsan reagáltak és gyorsan és hatékonyan tájékoztatták a lakosságot.  "Az is látható volt, hogy a gyors reakciók miatt az emberek elfogadása is jelentős mértékű volt, a nagy többség üdvözölte a korlátozásokat" - mondta a Pénzcentrumnak a férfi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés