Előfizetői tartalom

Koronavírus: Oroszország az új Lombardia? – Ijesztő hírek futottak be

Portfolio
A koronavírusos új esetszámok világszintű görbéje kezd ellaposodni ezekben a napokban és ennek örülnek jelenleg a tőzsdék, miközben az importált esetek miatt olyan országokban ugrott meg újra az esetszám (Kína, Japán, Szingapúr), ahol elvileg már túl vannak a járvány akut fázisán – mutat rá a Nordea napi elemzésében. A bank ismét azt a kellemetlen kérdést feszegeti, hogy hogyan akarják az egyes országok újranyitni a határokat anélkül, hogy ne szabaduljon el újra kaotikus módon a vírus és a friss médiajelentések alapján azt a frusztráló kérdést is felteszi, hogy vajon jobban is eldurvulhat-e a vírushelyzet Oroszországban, mint anno az észak-olasz Lombardia tartományban.

A koronavírusos új esetek száma világszerte 70 ezer közelébe lassult Húsvéthétfőn és részben ennek örülnek most a tőzsdék a Nordea elemzői szerint, hiszen ez arra utal, hogy az intenzív felfutási szakaszon már túl lehetünk. Csendben megjegyezzük: minden hétvége után ezt látjuk, hogy a legtöbb országban ellaposodik a görbe, aztán az elmaradt esetek lejelentése miatt hétközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés