Előfizetői tartalom

A francia munkavállalók több mint harmada kényszerszabadságon van

MTI
A francia munkavállalók több mint harmada, 8,7 millióan kényszerszabadságon vannak, és az álláskeresők száma is növekedett a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások március 17-i kezdete óta - közölte szerdán Muriel Pénicaud francia munkaügyi miniszter a Radio Classique rádióadónak adott interjúban.

A karantén első két hetében mintegy 337 ezer francia vállalkozás csökkentette a termelését, illetve a tevékenységét, s emiatt a munkavállalóit teljes vagy részleges kényszerszabadságra küldte, a harmadik hétre 544 ezerre, mostanra pedig 732 ezerre emelkedett ez a szám. A francia vállalkozásoknak több mint fele él az állam által nyújtott támogatásokkal - jelezte a tárcavezető....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés