Előfizetői tartalom

Kényszerpályára kerültek a magyar orvosok, ápolók - Több ezren érintettek

Portfolio
Több ezer veszélyeztetett korú egészségügyi dolgozó eshetett ki a munkából a járvány miatt. A Pénzcentrum megkereste az ügyben az Eurostatot, és az uniós statisztikai hivatal által küldött adatok szerint a magyar eü-dolgozók csaknem 40 százaléka múlt már el 50 éves. Szűkebb adatai nincsenek a hivatalnak, de a kamarai közlésekből is kitűnik, hogy hirtelen rengeteg 65 év feletti szakember tűnhetett el a kórházakból, rendelőkből.

A Pénzcentrum az Eurostat adatai alapján számolt be arról, hány egészségügyi dolgozó került kényszerpályára a koronavírus miatt.  Bár az uniós statisztikai hivatalnak csak tágabb korcsoportokra vonatkozó adatai vannak - csak az 50 évnél idősebb eü-dolgozók számát tudják, és küldték meg a Pénzcentrumnak - , de a nagyságrendekre ennek alapján is ráláthatunk. Az Eurostat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés