Előfizetői tartalom

A koronavírus-válság előtt egész jól elketyegett az építőipar

Portfolio
Februárban - szezonálisan és munkanap-hatással igazítva - az előző hónaphoz képest 6,1%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene - jelentette a KSH. Az egy évvel korábbi szinthez viszonyítva 2,5%-os a növekedés, így összességében az ágazat megmaradt a termelési csúcson stagnáló trendnél. A februári adatok még nem mutatják a koronavírus-járvány hatásait.

Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 1,6, az egyéb építményeké 4,2%-kal. Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 4,0%-kal csökkent, míg az egyéb építmények építésében 5,2, a speciális szaképítésben pedig 5,5%-kal bővült a termelés. Februárban ipari épületeken, útépítéseken és vasútfelújításokon végeztek nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés