Előfizetői tartalom

Gazdaságvédelem koronavírus idején: üzent a kormány a bajban lévő cégeknek

Schanda Tamás, György László és Bodó államtitkárok online háttérbeszélgtést tartottak az Innovációs és Technológiai Minisztériumból, melynek keretében ismertették a koronavírus-járvány ellen eddig meghozott gazdaságvédelmi intézkedéseket, azok részleteit. Az eseményen kiderült: a magyar Kurzarbeittal kapcsolatban vannak olyan alapelvek, amelyeken nem tudnak változtatni és nem a pénz elégetése a cél, hanem hogy a vállalkozások működjenek tovább. Többször hangsúlyozták, hogy a kormány nem ingyenpénzzel oldja meg a jelenlegi válságot, és hogy képes saját erőből, saját forrásokból kezelni azt. A bértámogatás alapvető módosításában, bővítésében reménykedő vállalkozások és érdekképviseletek csalódottak maradhatnak a mostani esemény után is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérbeszélgetésének lényeges pontjai: A kormány gazdasági intézkedéseinek egyik alapelve, hogy ingyenpénzt nem osztogat. A másik alapelv, hogy belső forrásokból oldja meg a helyzetet (ezért a méretes minisztériumi elvonások és a plusz fiskális stimulus hiánya). Mindez azt jelzi, hogy a kormány nem a deficit és az adósság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés