Előfizetői tartalom

Koronavírus: csak a pénz ötöde gyűlt össze az ENSZ-nél, beszólt Gates felesége Trump döntése miatt

MTI
|
Portfolio
Az új koronavírus járványa elleni küzdelemre március 25-én kért kétmilliárd dollárnak már az egyötöde gyűlt össze - közölte szerdán António Guterres, az ENSZ főtitkára egy videokonferencián, amelyet ötven afrikai ENSZ-tagállam vezetőivel folytatott. Közben Donald Trump amerikai elnök leállította az ENSZ szakosított szervezete, az Egészésgügyi Világszervezet (WHO) támogatását, amit értelmetlen és káros döntésnek nevezetett Bill Gates felesége és egyúttal bejelentette, hogy az eddigi 100 után további 150 millió dollárt ad a Bill& és Melinda Gates Alapítvány a járvány elleni küzdelemre.

Már több tucat afrikai országot segített az ENSZ Az ENSZ főtitkára által kért 2 milliárd dollárból eddig már összegyűlt 400 millió dollárnak is köszönhetően az Egészségügyi Világszervezet 47 afrikai országnak tudott teszteket szállítani a SARS-CoV-2 vírus kimutatására – jelezte António Guterres. A világszervezet vezetője kijelentette: a világ majd csak akkor érezheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés