Előfizetői tartalom

Koronavírus: ha lemond a WHO-elnök, tovább támogathat az Egyesült Államok

Portfolio
Amerikai republikánus képviselők Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elnöke távozásához kötnék a szervezetnek nyújtott hozzájárulás további folyósítását - derült ki abból a levélből, amelyet 17 törvényhozó intézett csütörtökön Donald Trump amerikai elnökhöz. A törvényhozók valamennyien a képviselőház külügyi bizottságának tagjai. Mint levelükben írták: a WHO vezetője szerintük kudarcot vallott abban, hogy objektívan válaszoljon az AIDS-járvány óta legnagyobb egészségügyi világválságra.

A politikusok azt javasolták az amerikai elnöknek, hogy a 2020-as pénzügyi évben minden önkéntes amerikai hozzájárulás folyósítását kössék Gebrejeszusz távozásához. Mindazonáltal leszögezték azt is: "nagyra tartjuk azt a létfontosságú szerepet, amelyet a WHO a világban játszik, különösen a humanitárius szempontból rendkívül nehéz helyzetekben". A képviselők leszögezték:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés