Előfizetői tartalom

Koronavírus: kilóg a régióból a magyar halálozási ráta

Portfolio
Ahogyan azt napról napra megjegyezzük, a magyar halálozási ráta régiós összevetésben igen magas. Mára 9% közelébe emelkedett a nyers halálozási ráta, ami továbbra is azt sejteti, hogy Magyarország nemzetközi összevetésben rendkívül alacsony hatékonysággal találja meg a fertőzötteket. Ilyen magas rátákat inkább azokban az országokban láthatunk, ahol az egészségügyi kapacitások túlterhelődnek a súlyos járványhelyzet miatt. Ezt mutatjuk be a térképünkön.

Mint látható, a régióban 1-4%-os halálozási ráta a jellemző, a 9% körüli magyar adattól még a román és a bolgár 5%-os mutató is érdemben elmarad. Kapcsolódó cikkünk 2020. 04. 17. Koronavírus: 1763 fertőzött, újabb 14 halott Magyarországon Címlapkép: JHU, aktív esetszámok

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés