Előfizetői tartalom

Koronavírus: 20-30 napra rövidül az áfa-visszaigénylés

MTI
A Pénzügyminisztérium arra kéri az adóhivatalt, hogy segítse a cégek likviditását azzal, hogy a visszajáró áfát rövidebb idő alatt utalja ki. Az intézkedés már a ma benyújtott áfabevallásokban visszakért összegre is érvényes - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért államtitkár. A mai bejelentés nem jelent újdonságot Palkovics László két hete bejelentéseihez képest: akkor az innovációs és technológiai miniszter már jelezte, hogy a koronavírus elleni küzdelem csomagjában szerepel, hogy felgyorsítják 20, illetve 30 napra az áfa-visszatérítéseket: normál adózónak 30 napra, megbízható adózónak 20 napra.

Izer Norbert ma azt közölte hogy az érintett kkv-k az eddigi 75 nap helyett akár 30 nap alatt kaphatják meg a nekik visszajáró pénzt. Az adózási előéletük alapján megbízható cégek pedig még korábban a pénzükhöz juthatnak, esetükben 30 napról 20 napra is rövidülhet a kiutalás időtartama. Kapcsolódó cikkünk 2020. 04. 07. Itt a koronavírus-mentőcsomag legfontosabb eleme:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés