Előfizetői tartalom

Van egy ország, amelyiknek óriásit ugrott az exportmegrendelése a koronavírus-járvány miatt

MTI
Meglepetést okozva emelkedett márciusban, ráadásul az utóbbi 17 hónap legnagyobb mértékével, Tajvan exportmegrendelés-állománya, köszönhetően annak, hogy a koronavírus-járvány közepette megugrott a kereslet a telekommunikációs eszközök iránt, a legnagyobb kereskedelmi partner Kínában pedig a járvány csitultával sorra indultak újra a gyárak.

A tajvani gazdasági minisztérium hétfőn közölt adatai szerint márciusban az egy évvel korábbihoz képest 4,3 százalékkal - 2018 októbere óta a legerősebb ütemmel - 40,26 milliárd dollárra nőtt a külföldi megrendelések állományának értéke. Elemzők 10,15 százalékos csökkenésre számítottak a februárban mért 0,8 százalékos visszaesés után. A kínai megrendelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés