Előfizetői tartalom

Bevásárol az olcsó olajból az amerikai állam

MTI
A kormányzat 75 millió hordó nyersolajat vásárol a stratégiai tartalékok számára, és ehhez az energetikai minisztérium 77 millió hordó olaj tárolására alkalmas tárolót bérel - elentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn este a Fehér Házban, a koronavírus-járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján.

Hétfőn az amerikai nyersolaj ára történelmi mélységekbe zuhant. A zuhanás okát a szakemberek a koronavírus-járvány okozta alacsony keresletben, a gazdasági élet leállásában látták, de az extrém esésben technikai  hatások is közrejátszottak. Kapcsolódó cikkünk 2020. 04. 21. Ez már történelem: soha nem látott pánik az olajpiacon, a mínusz 40 dolláros olajár ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés