Előfizetői tartalom

Itt az újabb dermesztő forgatókönyv: a koronavírus megroppantja az autógyártást

Portfolio
A koronavírus váratlan megjelenése és gyors terjedése nagyon nehéz helyzetbe hozta a világ autóiparát: a vezető autógyártók sorra zárták be ideiglenesen üzemeiket a kereslet visszaesése, a beszállítói láncok megszakadása és a munkavállalóik védelme érdekében. Bár a termelés újraindítása sok helyen megtörtént, a következő hetekben várható, annak újbóli felfuttatása hosszú időt vesz majd igénybe és a vásárlók is csak fokozatosan térhetnek vissza a szalonokba. Mindennek súlyos következményei lesznek, az LMC Automotive várakozásai szerint.

Elemzésükben ugyanis úgy számolnak, hogy idén durván 71 millió járművet gyárthatnak a világban, amely mintegy 20 százalékos zuhanást jelentene 2019-hez képest. Az LMC Automotive szakértői ráadásul hozzáteszik azt is, hogy ez a szám akár kevesebb is lehet, annak függvényében, hogy az autógyártás szempontjából meghatározó régiókban milyen gyorsan tér vissza az élet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés