Előfizetői tartalom

Koronavírus: önkormányzati dolgozóknak adják ki magukat, így próbálnak átverni sok idősebb magyart

MTI
Önmagukat hivatalnokoknak, önkormányzati dolgozóknak kiadó elkövetők tévesztenek meg embereket a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején: takarítást ajánlanak vagy azt állítják, hogy felmérik az egyéni védőeszközöket, így próbálnak bejutni lakásokba - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) betörési alosztályának vezetője kedden online sajtótájékoztatón.

Nagy-Kovács Dávid arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzatok nem a leírt módon látják el a feladataikat. Kiemelte, hogy változatlanul tevékenykednek idős embereket becsapó csalók is, az ilyen bűncselekmények felderítésére külön nyomozási csoport működik 2018 novembere óta. Példaként említette, hogy csalók márciusban egy olyan nőt kerestek meg telefonon, akitől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés