Előfizetői tartalom

Így áll Magyarország a koronavírus-teszteléssel

Portfolio
A koronavírus járvány elleni védekezésben a különböző országok különböző stratégiákat is választottak, melyeknek részét képezhetik a szigorú kijárási korlátozások, a nagyszámú vírustesztek elvégzése, a védőeszközök valamint lélegeztető gépek beszerzése, de akár a nyájimmunitás elérése is. Azonban a WHO szerint a tesztelés kulcsfontosságú abban, hogy nyomon követhető legyen a járvány és a terjedését meg lehessen akadályozni a megfelelő lépésekkel. Azonban a statisztikákból úgy tűnik, Magyarországon végzik az egyik legkevesebb tesztet az OECD által vizsgált országok közül. Kanadában háromszor, Németországban négyszer, Észtországban hatszor annyi tesztet végeznek arányaiban, mint itthon.

Az OECD legfrissebb adatai szerint nagy különbségek mutatkoznak az egyes országokban az elvégzett tesztek számának és a lakosság számának arányában. A publikált adatsor - amit a Pénzcentrum ismertet -  az 1000 főre jutó tesztek száma alapján rangsorolja az országokat. Magyarország (3,9) a sereghajók között van: csak Mexikó (0,2), Japán (1,1), és Görögország (3,4) mutatói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés