FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Megmagyarázta az államtitkár, miért vette el a kormány a gödi adóbevételek harmadát a várostól

MTI
|
Portfolio
Mivel az ország egyik legnagyobb beruházása zajlik Gödön a Samsung gyárban, ami 2700 új munkahelyet teremt majd, így a koronavírus válság idején a kormány megerősíti azokat a területeket, ahol munkahely-bővítés zajlik – lényegében ezzel magyarázta meg a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Tuzson Bence azt, miért kellett előzetes egyeztetés nélkül elvenni a várostól a városvezetés állítása szerint a bevételek harmadát. Sőt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára azt is mondta: ez csak az első ilyen különleges gazdasági övezet az országban, és jöhet még több is.

Gödön - ahol a kormány az első gazdasági övezetet kijelöli - a Samsung gyár 1600 embernek ad munkát, de hamarosan fejlesztik az üzemet, további 2700 embert vesznek fel, így 4300-ra nőhet a ott foglalkoztatottak száma - mondta Tuzson Bence a rádióműsorban az MTI összefoglalója szerint. Kapcsolódó cikkünk 2020. 04. 18. Polgármester: a kormány aláírta Göd halálos ítéletét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés