Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok gazdasági csomaggal segíti Grönlandot

MTI
Az Egyesült Államok gazdasági csomaggal segíti Grönlandot a koronavírus-járvány idején - jelentette be csütörtökön az amerikai külügyminisztérium külföldi tudósítóknak tartott telekonferenciáján egy neve elhallgatását kérő külügyi tisztségviselő, aki felvázolta az amerikai kormányzat Arktisszal kapcsolatos álláspontját.

A telekonferencia témája az amerikai kormány Északi-sarkvidék-stratégiája volt, ugyanakkor a tisztségviselő leszögezte, hogy a Grönlandnak nyújtandó gazdasági segítséggel Washingtonnak nem célja viszály szítása Dánia és Grönland között. Grönland, amely a világ legnagyobb szigete, Dániához tartozik, de széleskörű autonómiával rendelkezik. A gazdasági csomagterv keretében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés