Előfizetői tartalom

Ebben a magyar laborban már tesztelik a koronavírus elleni hatékony szert

Számos nagyon ígéretes, nagy biotech cégek és gyógyszergyárak által fejlesztett COVID-ellenes hatóanyag van jelenleg is a laborjainkban vizsgálaton - árulta el a Portfolio-nak adott interjújában Duda Ernő neves magyar üzletember, a Solvo biotechnológiai cég alapítója, aki szerint teljesen érthetetlen, hogy Magyarország miért nem végez sokkal több tesztet. A biotech cég elnök-vezérigazgatója arról is beszélt, hogy van több olyan magyar cég, ahol ígéretes kutatások zajlanak mind diagnosztika, mind meglévő engedélyezett gyógyszerek átpozicionálása tekintetében. A szakembert arról is kérdeztük, hogy a mostani járványnak milyen tanulságai lesznek hosszú távon.

Mennyire súlyos a járványügyi helyzet Európában, ezen belül Magyarországon? A pontos járványügyi helyzetet rendkívül nehéz megítélni, mind itthon, mind Európában, vagy akár a világ bármely más részén. Különféle teszteket alkalmazunk, amelyek némileg mást mérnek (az egyik fajta teszt a vírus jelenlétét, a másik teszt az arra adott immunválaszt méri). A tesztek érzékenysége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés