Előfizetői tartalom

Felívelés után teljesen összeomlott a sikeres magyar ágazat: évekig tarthat a helyreállás

A koronavírus válság egyedi jellege miatt eltérő módon hat az egyes gazdasági ágazatokra. Elsőként a turizmus érezte meg a visszaesést, a bevételkiesés drasztikus volt ebben az ágazatban. A turisztikai vállalatok válságát mélyíti, hogy a helyreállás is nagyon lassú lesz, a járványhelyzet bizonytalansága miatt egyelőre nem látszik, hogy a 2020 márciusáig szépen növekvő szektor jó teljesítménye mikor térhet vissza. Az ágazati szereplőket megszólaltató körképünkből az derül ki, hogy a belföldi kereslet egy része még idén helyreállhat - főleg a vidéki szálláshelyeken, a külföldről érkező vendégek viszont még hosszú ideig elmaradhatnak. Ez nagy baj, hiszen az ágazat emelkedéséhez ők adták a hajtóerőt.

A koronavírus gazdaságra gyakorolt hatását az országok első körben a turizmus visszaesésén keresztül érezték: februárban a kínai turisták visszaesése okozott gondot, március elején már részleges korlátozások voltak érvényben a legtöbb európai országban, március második felétől pedig gyakorlatilag teljesen blokkolták a lakosság mobilitását szerte a világon. A turisztikai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái