Előfizetői tartalom

Franciaországban nem lesz kötelező az iskolába járás a karantén után

MTI
A koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások fokozatos feloldása után a szülők dönthetik el, hogy engedik-e a gyerekeket iskolába járni vagy pedig a tanévet távoktatás formájában kívánják folytatni és befejezni, a maszkviselés viszont valószínűleg kötelező lesz a tömegközlekedési járműveken - jelentette be csütörtökön a francia elnöki hivatal, amely az önkormányzati vezetőkkel megkezdte a május 11-én esedékes karanténfeloldás stratégiájának kidolgozását.

Emmanuel Macron államfő azt szeretné, ha a karantént felváltó óvintézkedésekről mindenekelőtt helyi szinteken születne döntés a polgármesterek és a prefektusok közti egyeztetések nyomán, miután nem egyforma a járványszint az ország különböző területein - tudatta az Elysée-palota az államfő és a regionális vezetők megbeszélését követően. A köztársasági elnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés