Előfizetői tartalom

Két amerikai felmérés szerint a koronavírus halálozási rátája sokkal alacsonyabb az ismertnél

Portfolio
New York államban a vásárlókon véletlenszerűen elvégzett tesztek azt mutatják, hogy a lakosság 14%-a szerezhetett már antitestet, azaz a 19 milliós állam lakosai közül 2,7 már áteshetett a víruson, a halálozási ráta pedig így 0,5%. A hivatalosan igazolt esetszám az államban ezzel szemben 263 ezer, a hivatalos halálozási ráta pedig 6%. Los Angelesben is elvégeztek egy hasonló felmérést, ott is az derült ki, hogy a halálozási ráta valójában alacsonyabb a hivatalos számnál.

A New York államban végzett tesztek arra engednek következtetni, hogy a lakosság 14%-a rendelkezik már antitestekkel, ami azt jelenti, hogy akár 2,7 millió ember is áteshetett már a víruson – jelentette be az állam kormányzója, Andrew Cuomo. A kormányzó kiemelte, hogy a minta mindössze 3000-es volt, és a tesztnek egyéb korlátai is voltak, az látszik belőle, hogy a halálozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés